Labuckiene és la primera pedra del projecte de l’Uni per a la temporada vinent

La pivot lituana, de 32 anys, arriba a un acord amb el club per renovar fins al 2024 i jugar la quarta temporada consecutiva a Fontajau

Labuckiene en un partit de lliga contra l’IDK a Fontajau.

Labuckiene en un partit de lliga contra l’IDK a Fontajau. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Després de donar per finalitzar la temporada amb la conseqüent valoració, és hora d’anar per feina. Les coses no van anar com s’esperaven en el primer any de Laia Palau al capdavant de la direcció esportiva, però a partir d’ara l’Uni Girona intentarà anticipar-se als problemes. En aquest sentit, el club ha començat a confeccionar l’equip de la temporada 2023-24 amb la principal incògnita encara de qui serà l’encarregat de dirigir-lo tenint en compte que el futur de Bernat Canut continua sense desxifrar-se. No obstant això, sí que ha quedat clar quina és la primera pedra del projecte. Com a mínim, al parquet. L’entitat gironina va anunciar ahir la renovació de Giedre Labuckiene fins al 2024.

Amb un divertit vídeo on es pot veure a la pivot lituana fent-se un bon pa amb tomata i fuet, Labuckiene, que encetarà la seva quarta temporada consecutiva a Fontajau, ho diu ben convençuda: «Més gironina que tu». La jugadora, de 32 anys, es va mostrar molt contenta després d’haver arribat a un nou acord amb l’Uni. «El club i la ciutat de Girona són molt especials per mi. Estic desitjant començar la temporada i lluitar per aconseguir els nostres objectius», va explicar. Per la seva part, Palau va destacar el pes que ha agafat Labuckiene per convertir-se en una peça clau dins del vestidor i per intentar remuntar una altra vegada. «Estem molt contents de la renovació. És una gran notícia per al club i l’afició. Aquests anys ens ha demostrat ser un exemple a seguir pel seu compromís, la seva capacitat de treball i la seva experiència», va comentar. Aquesta temporada Labuckiene ha obtingut una mitjana de 5,8 punts, 3,7 rebots i 7,9 de valoració a la lliga i de 4 punts, 2,9 rebots i 4,6 de valoració a l’Eurolliga.

Després de la renovació de Labuckiene, l’Spar Girona compta amb cinc jugadores per al curs vinent juntament Rebekah Gardner, Irati Etxarri, Binta Drammeh i Magali Mendy. Mentre que Laia Flores va acomiadar-se diumenge passat en acabar contracte.