La Lliga F de futbol femení apareixerà per primera vegada en el videojoc d'EA Sports

La competició espanyola se suma a les lligues anglesa, alemanya o estatunidenques que ja figuraven en el joc, abans conegut com a FIFA

Imatge d'un partit femení al FIFA 23

Imatge d'un partit femení al FIFA 23

Denís Iglesias

La Lliga F, la competició professional del futbol femení a Espanya, estarà per primera vegada en un videojoc. L'organització del torneig ha aconseguit un acord amb EA Sports perquè les jugadores i els equips apareguin en el títol de la pròxima edició, que es coneixerà com a EA Sports FC 24 després de finalitzar el contracte de vinculació amb la FIFA.

Diverses lligues femenines presents

D'aquesta manera, els 16 equips i les més de 300 futbolistes que formen part de la Lliga F apareixeran en el joc més important d'esports, que va incorporar per primera vegada el futbol femení el 2016. Ho va fer amb les seleccions, fins que a l'edició de 2023, l'última sota el 'naming' de FIFA, va sumar-hi la Barclays Women's Super League (Anglaterra), la Division 1 Arkema (França), la National Women's Soccer League (els EUA) i la UEFA Women's Champions League.

"Per primera vegada, la Lliga F s'uneix al selecte grup de competicions femenines del videojoc", assenyalen els signants de l'acord. El nou EA Sports FC 24 veurà la llum el mes de setembre, de cara a l'arrencada de la temporada 2023/2024.

"Un impuls per al futbol femení"

"A més, els equips de totes dues organitzacions treballaran conjuntament en diverses iniciatives amb la finalitat d'acostar el futbol femení als aficionats", assenyalen des de la Lliga F. Per al torneig, "aquest acord suposa una nova fita en l'impuls del futbol professional femení, la qual cosa contribueix a potenciar el valor de la competició, dels seus clubs i de les futbolistes de la Lliga F".

Cal assenyalar que EA Sports s'ha convertit recentment en el 'title sponsor' de LaLiga, la Primera Divisió del qual ha estat canviada de nom com LaLiga EA Sports, mentre que la Segona Divisió es diu LaLiga Hypermotion, una tecnologia que empra el videojoc.

La col·lecció de cromos de la Lliga F

Aquest pas suposa expandir la categoria femenina i situar-la en un entorn global. En aquest mateix camí va l'acord amb Panini, fet públic al març, pel qual es va llançar una col·lecció de 365 cromos. El vincle entre totes dues companyies es prolongarà fins a la temporada 2026/2017.

Tant la presència en el videojoc com l'àlbum de cromos escenifiquen l'interès pel futbol femení i la Lliga F, que ha hagut d'enfrontar importants desafiaments en el seu primer any de vida. Des de la vaga dels àrbitres fins a la negociació d'un conveni encara per formalitzar.