Marc Gasol no començarà la temporada però tampoc descarta tornar a jugar més endavant

En una entrevista publicada pel Bàsquet Girona, el pivot i president desvetlla que li està costant "més del que m'esperava" prendre la decisió definitiva

Marc Gasol

Marc Gasol / Marc Martí Font

Jordi Roura

Jordi Roura

Marc Gasol ha desvetllat avui, en una entrevista publicada pel Bàsquet Girona, una part del seu futur més immediat. La gran incògnita per als aficionats era saber si aquesta temporada el pivot i president seguiria compaginant els dos càrrecs, a la pista i als despatxos, o si pel contrari, es retirava com a jugador. Doncs de moment Gasol ha escollit el camí del mig. D'entrada no començarà formant part de la plantilla que obrirà la lliga a València el proper 23 de setembre, però tampoc descarta, més endavant, tornar-s'hi a posar. Per tant, Gasol, de 38 anys, de moment no formarà part de l'equip però tampoc es retira oficialment, perquè deixa oberta la possibilitat de tornar a la pista en els propers mesos. "El que sé segur és que no començaré la temporada. M'està costant molt més del que m'esperava prendre la decisió. Està sent un exercici introspectiu més complicat del que preveia. El més intel·ligent ara mateix és no començar la temporada i després ja ho veurem", afirma. Gasol admet que al final de la temporada passada va arribar molt just físicament i que ara necessita més temps per acabar de pensar en el seu futur: "és una decisió gens fàcil de prendre, que té un impacte molt gran en tu i en la gent que m'envolta. Demano disculpes a la gent que li pot costar entendre-ho. Hi penso cada dia", completa el president.

Molt es va especular el maig passat si aquell darrer partit de lliga a Fontajau contra el Baskonia hauria sigut el darrer de Marc Gasol com a professional. En aquell moment el pivot no ho va voler confirmar ni desmentir i va al·legar que prendria una decisió sobre el seu futur al llarg de l'estiu. La direcció esportiva ha anat construïnt l'equip, que dirigeix Salva Camps, sense tenir clares les intencions del president, fins que avui, en aquesta entrevista publicada pel propi club, ha donat algunes primeres pistes de la seva voluntat. El pivot ha disputat al llarg de la seva carrera 163 partits a l'ACB, 104 dels quals, defensant els colors de Girona, primer amb l'Akasvayu (2006/2008, 74 partits), i el curs passat amb el club que va fundar ell mateix i que ha tornat la ciutat a l'elit del bàsquet masculí (30). Sota les ordres d'Aíto va aportar una mitjana de 10,5 punts i 5,7 rebots, i va acabar la fase regular com a sisè home més ben valorat de la competició amb 16,2 de puntuació.

Davant d'aquesta situació, el Bàsquet Girona té encarrilada una última incorporació que reforçaria el joc interior. Es tracta del pivot hongarès Gyorgy Goloman (27 anys, 2,11m), que el curs passat militava al Lietkabelis lituà. Al seu moment, quan el 2013 va marxar cap els EUA, era una de les gran esperances del bàsquet del seu país. Allà va començar a The Sagemont Institute de Florida, on va obtenir una beca per a la mítica UCLA. En no ser escollit al draft de 2018 va provar sort a la G-League, la segona divisió del bàsquet americà, jugant per exemple als Westchester Knicks. És un aler pivot amb bon tir exterior, internacional hongarès, que també ha jugat a les lligues del seu país, Bèlgica i Japó.

Subscriu-te per seguir llegint