Mechaal i Guerrero estrenen avui un nou repte mundial

El palamosí i la banyolina competeixen en la prova dels 1.500 metres, en què presenten la carta d’arribar com a flamants campions d’Espanya

Mechaal, ara fa un mes, competint a Lucerna

Mechaal, ara fa un mes, competint a Lucerna / URS FLUEELER

Lluc Perich Pérez

No fa ni un mes que l’atletisme gironí va vibrar veient com Adel Mechaal i Esther Guerrero es proclamaven campions d’Espanya en els 1.500 metres. Tots dos arriben, doncs, en un estat de forma excel·lent per disputar el mundial que comença avui i fins al 27 d’agost amb seu a Budapest.

S’espera una setmana per la història en terres hongareses i, perquè no, es pot somiar amb què el palamosí o la banyolina tornin cap a casa amb alguna medalla. Si volen fer-ho, avui mateix hauran de superar el primer obstacle: les sèries classificatòries per a les semifinals. Guerrero ho farà primera, a partir de les 13.15h, i Mechaal haurà d’esperar a la sessió vespertina, a les 19:02h, just quan acabi l’espectacle de la cerimònia d’obertura del Mundial. D’avançar ronda (com indiquen els pronòstics), les dues semifinals serien demà, amb les noies corrent a les 17:05h i els nois a les 17.35h. Podrien animar-se. En una hipotètica final, això sí, se la jugarien en dies diferents. La gran prova femenina és dimarts 22 a les 21.30h, i la masculina està prevista pel 23 a les 21.15h. Tant de bo tots dos puguin ser-ho per reviure, com a mínim, la il·lusió que van transmetre a Torrent. 

Els grans duels del Mundial

Que no són pocs. I un, justament, toca de prop Mechaal, perquè es viurà en els 1.500 metres. Sembla impossible destronar Ingebrigtsen, però la delegació espanyola posa les seves esperances en Katir, que també s’hi enfrontarà en els 5.000m. La clau serà que el noruec no entri primer a l’última corba. Llavors, «és impossible agafar-lo, el tens davant i, quan creus que arribes, simplement augmenta la cadència i no l’atrapes», va explicar un Mechaal a qui li ha passat «diverses vegades» i que ho ha vist «molts cops per la televisió». El palamosí és justament, amb Mario García Romo o l’americà Nuguse, tots menys pressionats, un dels cridats a sorprendre els favorits en 1.500m. 

Guerrero ho tindrà complicat amb Kipyegon, que ha fet tres rècords mundials aquest curs (1.500, 5.000, i milla) i fa dos anys que no perd als 1.500m.

Altres proves a seguir de prop són els 3.000m obstacles, amb el cara a cara entre el dominador El Bakkali i el seu nou rival, l’etíop Girma, que el juny va fer el rècord del món. La cursa femenina serà un autèntic duel de generacions entre les kenyanes Jackline (32 anys) i Beatrice Chepkoech (19). En 400m tanques, Warholm també es presenta imbatible, amb la fam de tornar després de perdre’s lesionat l’últim mundial, però Rai Benjamin podria aixafar-li la festa. Per acabar, un clàssic Europa vs Estats Units, amb les joveníssimes Hodgkinson (millor marca de l’any) i Mu (imbatuda, Or olímpic) lluitant els 800m.

Subscriu-te per seguir llegint