El primer test per conèixer els arguments del nou Girona de Salva Camps

El tècnic podrà fer debutar els vuit fitxatges d’aquest estiu en el partit de presentació contra els alemanys del Rasta Vechta a Fontajau (19.30), i Maxi Fjellerup ja és a Girona un cop finalitzats els compromisos amb l’Argentina

Maxi Fjellerup ja s'ha incorporat als entrenaments del Bàsquet Girona a Fontajau

Maxi Fjellerup ja s'ha incorporat als entrenaments del Bàsquet Girona a Fontajau / Sergi Geronès/Bàsquet Girona

Jordi Roura

Jordi Roura

El Bàsquet Girona torna a Fontajau aquesta tarda (19.30), tres mesos després d’haver tancat la temporada anterior amb una derrota intranscendent contra el Baskonia. A 28 dies vista, encara, de l’estrena del nou curs a València, poques conclusions es podran treure avui, però com a mínim, la molt renovada plantilla que ara dirigeix Salva Camps pot començar a donar petites pinzellades del que pot i vol fer. L’equip presenta vuit cares noves (Dordevic, Marcos, Iroegbu, Brown, Pons, Martínez, Susinskas i Goloman) i només manté de l’anterior campanya Èric Vila, Quino Colom, Jaume Sorolla i un Maxi Fjellerup que ha sigut l’últim de tornar perquè estava amb la selecció Argentina fent el preolímpic. Camps podrà comptar avui amb tothom, un dels atractius més clars pels seguidors, que podran descobrir el potencial dels fitxatges d’estiu. Qui no hi serà, a la pista, és Marc Gasol. El president va anunciar la setmana passada que de moment no començarà la temporada, però tampoc va descartar posar-s’hi de nou d’aquí un temps. L’any és llarg.

«Valoro aquestes dues setmanes d’entrenaments positivament. Estem treballant a un bon nivell, amb bon ritme, intensitat i esforç. De moment els jugadors estan aguantant físicament», deia ahir en la prèvia Salva Camps, que lidera un cos tècnic també farcit de novetats, a part d’ell, Àlex Formento, Lluís Riera i Dídac Masvidal. El rival en aquest primer assaig serà el Rasta Vechta, de la BBL alemanya. L’obertura de portes es farà a les 18.15 hores i, tal com està acostumat el públic de Girona, l’experiència anirà més enllà del partit en si i els assistents podran gaudir d’una colla castellera, servei de bar amb DJ, d’una pluja de marxandatge, un nou grup d’animació, activitats infantils i podran adquirir en exclusiva la nova samarreta de l’equip a la botiga del pavelló.

«Volem replicar tot el que estem treballant en el dia a dia i cometre pocs errors amb el que estem treballant. Només portem 8 sessions a pista i ens queda molta feina per fer», afegia ahir el tècnic del Bàsquet Girona, que supleix Aíto García Reneses. El calendari de pretemporada dels gironins seguirà el proper 2 de setembre contra el Joventut a Sant Julià de Vilatorta. Després arribarà la Lliga Catalana, el dia 7, a Andorra, l’eliminatòria prèvia, i les semifinals, en cas de victòria, el dia 11 contra el Barça. El dia 12, final o partit pel 3er/art lloc, i el 18, amistós a Salt amb el Manresa.

Subscriu-te per seguir llegint