El Bàsquet Girona encara una prova de màxima exigència davant el Barça en el seu procés de construcció

L’equip de Salva Camps necessitarà la seva versió més consistent de la pretemporada per competir contra un Barça que presenta canvis importants

Iroegbu, en una acció del partit contra el Joventut

Iroegbu, en una acció del partit contra el Joventut / Sergi Geronès

Guillem Camps

El Barça es creua aquest vespre en les semifinals de la Lliga Catalana (20.45 h, Esport 3) en el llarg camí que ha d’afrontar el Bàsquet Girona per acoblar totes les peces de la renovada plantilla. 

Si alguna cosa ha quedat clara en els tres partits de pretemporada que han jugat els gironins fins ara és que es necessitarà paciència per veure la millor versió de l’equip, ja que fer funcionar un engranatge amb 8 jugadors nous -set dels quals sense experiència a l’ACB-, no és una tasca senzilla ni ràpida. Això pot fer més costerut el repte que es presenta avui, amb l’afegit del poc temps de preparació després del partit de dijous a Andorra. No obstant, el preparador gironí, Salva Camps, ha deixat clar en la prèvia que «no valoro molt el rival, valoro més l’actitud dels jugadors, el treball dels jugadors i que fem allò que entrenem».

En cada un dels tres partits de preparació disputats pel Bàsquet Girona s’han alternat els minuts il·lusionants amb una imatge molt seriosa de l’equip, amb moments més baixos en que l’equip ha tingut desconnexions importants. La més important va ser en el matx a Sant Julià de Vilatort contra el Joventut, que també ha estat el rival de més entitat fins al moment. Per això, el duel davant el vigent campió de l’ACB es presenta com una prova de toc important per saber si l’equip guanya progressivament més consistència durant els 40 minuts, que passa també perquè els nous fitxatges cridats a tenir un paper destacat siguin més regulars.

El Barça que es trobarà avui el Bàsquet Girona, tot i l’abismal diferència de talent, està en una situació similar -o pitjor- que els de Salva Camps en termes de preparació, ja que cinc jugadors s’ha incorporat a l’equip en els últims dies un cop certificada l’eliminació d’Espanya i Lituània del Mundial que ahir va finalitzar. A més, els culers presenten un equip notablement renovat després d’un estiu mogut en que els moviments més sonats han estat la marxa de Nikola Mirotic i Saras Jasikevicius, i els fitxatges de Willy Hernangómez i de Roger Grimau, que entoma el repte de dirigir el projecte sense experiència a l’èlit del bàsquet espanyol.

Precedents força positius

El Bàsquet Girona ja es va veure les cares amb el Barça en la passada semifinal de la Lliga Catalana, que van acabar resolent els blaugranes malgrat forta resistència posada pels gironins. Un guió similar es va produir en els dos duels de Lliga Regular de l’ACB, en que el Barça es va trobar un lluitador