La reestrena somiada de Pedro del Campo amb l’Olot

El migcampista figuerenc va marcar el primer gol de la victòria contra el Peralada (2-0)

Després de tancar l’etapa al Nàstic, torna a la Garrotxa amb el repte d’aconseguir l’ascens

Pedro del Campo celebra el seu gol contra el Peralada.

Pedro del Campo celebra el seu gol contra el Peralada. / UE OLOT/Pau González

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Ni en el millor dels seus somnis Pedro del Campo hauria imaginat una reestrena com la que va tenir diumenge passat amb l’Olot. Ell que és migcampista i s’encarrega de marcar el ritme del joc en cada moment. En el derbi de Festes del Tura contra el Peralada (2-0) ho va tenir tot: debut, gol, victòria i una dedicatòria especial a Albert Blázquez lluint el braçalet de capità amb el permís del besaluenc que va ser baixa per lesió. Pedro del Campo, de 31 anys, té clar que les coses passen per algun motiu. Igual que una setmana abans li havia passat a Cristian Portugués Portu en el seu retorn al Girona. «Hi ha un punt emocional i afectiu. Quan et vincules molt a un club, dones un extra perquè hi ha sentiment i, en el meu cas, un molt bon record. Ho sents a flor de pell, la qual cosa es tradueix en rendiment. Tenia moltes ganes de tornar a casa», explica el figuerenc.

El gol de Pedro del Campo al límit del descans va servir d’impuls als garrotxins per acabar emportant-se la victòria contra el Peralada en el primer partit de la temporada. «Era difícil d’imaginar perquè va anar tot molt bé. Treballo per això i sempre tinc la il·lusió, però no estic acostumat a fer gols. Tot va anar de cara. Sento una alegria immensa», diu.

Pedro del Campo s’ha convertit en un dels fitxatges més destacats de l’Olot. El migcampista va viure una primera etapa idíl·lica al conjunt garrotxí, amb l’equip a Segona Divisió B, i, després de marxar fa dues temporades per jugar amb el Nàstic a Primera RFEF, ara sent que és el moment de retornar el club «on es mereix». «Va ser molt fàcil arribar a un acord. Havia estat molt a gust a Olot i volia vincular-me de nou a un futbol de proximitat, més emotiu. Em sento part del projecte. Només pensava en tornar», comenta.

Ho fa amb un nou rol, amb més experiència i veterania. Com a un dels pesos pesants del vestidor: «El futbol que puc aportar no canvia, encara que, a diferència de l’anterior etapa, hi afegeixo un punt de maduresa i lideratge. Amb els anys he viscut més moments, tant bons com complicats, i sé gestionar-los. Em poso a disposició de l’equip per a la gestió emocional. En especial aquest any, que hi ha moltes expectatives». Pedro del Campo entén que «em toca aquest paper i, fins i tot, l’accepto»: «M’agrada. Crec que puc i he de fer-ho. Vull ajudar tothom. Els capitans hem de donar un pas endavant en aquest sentit».

El figuerenc ha fet un pas enrere per poder-ne fer dos endavant. «No em sap greu jugar a Tercera RFEF, gens ni mica. Tenia clar que volia tornar a l’Olot fos a la categoria que fos. A part que tinc l’espineta clavada que l’Olot va confiar en mi a Segona B i jo vaig deixar-lo a Tercera després del descens que vam viure. Tenir el repte d’ascendir és un extra de motivació. El vincle amb l’Olot és el que més va influir en el meu retorn, no pas la categoria. Fins i tot, va ser un valor afegit», assegura.

De moment, la temporada promet. «Crec que tenim un equip molt complet a nivell futbolístic amb variants, totes les posicions doblades, recursos per encarar tots els partits de manera competitiva... Però sobretot pel factor humà. La il·lusió i l’experiència són la combinació perfecta per encarar aquest repte tan emocionant», conclou.

Subscriu-te per seguir llegint

TEMES