Un mal inici frustra el Bàsquet Girona amb el quart lloc a la Lliga Catalana (95-101)

Els de Salva Camps encaixen una derrota contra el Joventut i acaben quarts a la Lliga Catalana ACB

L'equip es queda amb la mel als llavis i quasi protagonitza una remuntada èpica a la segona part, a punt de guanyar un partit que perdia de 23 punts

Sergi Martínez, en una acció del partit contra el Joventut.

Sergi Martínez, en una acció del partit contra el Joventut. / FCBQ/M.A. Chazo

Tatiana Pérez

El Bàsquet Girona ha claudicat abans d’hora, havent-se de conformar amb el quart lloc a la Lliga Catalana ACB després d’encaixar una derrota contra el Joventut Badalona (95-101) en un duel en què Brown ha sigut baixa a causa de la lesió que es va fer dilluns contra el Barça. Per suplir-lo, Salva Camps ha convocat el jugador vinculat del CB Salt Pau Sala. Després d'un mal inici, els gironins han tingut la capacitat de remuntar anotant 61 punts a la segona part i han estat a punt de guanyar un partit que perdien de 23 punts.

Els clubs havien demanat que per primer cop es disputés el partit pel tercer i quart lloc a la Lliga Catalana per poder tenir un amistós més, però a l’hora de la veritat al Bàsquet Girona li ha sobrat. L’equip va fer molts mèrits en la derrota davant el Barça (104-92), i la càrrega de treball s’ha notat contra el Joventut Badalona. Entre un partit i l’altre hi ha hagut una diferència abismal. Tanta, que, si dilluns s’havia aconseguit anotar 51 punts en vint minuts als blaugranes, aquest dimarts, per contra, se n'han encaixat 51 abans de la mitja part. Els gironins havien arribat a fer només set punts en nou minuts...

Salva Camps ja no sabia com fer reaccionar als seus jugadors, que no estaven per un partit decidit al primer quart perdent de gairebé 20 punts. El tècnic ha fet totes les rotacions possibles, traient tots els jugadors a la pista. Però ni així. Fins i tot, Sala ha tingut l’oportunitat d'estrenar-se amb l’equip demostrant més il·lusió que ningú. Un trist 0 44 de valoració parlava per si sol.

El mal ja estava fet. El Bàsquet Girona ha intentat frenar el ritme de la Penya amb un canvi de mentalitat a la represa, malgrat que la millora amb encert ofensiu ha estat insuficient perquè la defensa no s'ha ajustat prou bé. En part, cal considerar la resposta dels gironins per competir un partit que perdia de 20 punts i que ha anat retallant fins arribar a posar-se a quatre amb dos triples consecutius d'Yves Pons (84-88). Hi ha hagut emoció fins a l'últim minut amb el partit igualat. La distància era de dos punts a falta de dos minuts (88-90). I s'ha acabat empatant després de remuntar 23 punts. Pons ha posat l'avantatge per primer cop a un minut pel final, però un triple de Brodzianvsky ha decidit. Al final, però, no ha servit de res. Si contra l'Andorra i el Barça es va reivindicar Golomán, avui ho han fet Susinskas i Juanmi Marcos.

La preparació del Bàsquet Girona no ha acabat a Lleida. El conjunt gironí disputarà dilluns vinent a Salt el darrer amistós de pretemporada contra el BAXI Manresa. Els manresans jugaran tot seguit la final de la Lliga Catalana amb el Barça.