L'Uni s'endurà les joves Aina Cargol, Lala Touré i Mama Sidiki a Saragossa

Aihoa López no jugarà dissabte contra el Casademont per precaució i a banda hi ha les notables baixes de Bertsch, Mitchell, Mendy i Etxarri

Aina Cargol

Aina Cargol / David Subirana/Uni Girona

Jordi Roura

Jordi Roura

La Lliga Femenina Endesa comença de la manera més exigent per a l’Spar Girona, que demà passat visita un Casademont Saragossa (19.10h) campió de Copa i que presenta un bloc molt més rodat que el de Laura Antoja. Per si no fos prou, l’Uni arrossega encara cinc baixes, per motius diversos (Morgan Bertsh, Kelsey Mitchell, Ainhoa López, Magali Mendy i Irati Etxarri), que provocaran que l’entrenadora hagi de recórrer a la base per completar l’expedició. Aina Cargol, Lala Touré i Mama Sidiki viatjaran amb l’equip a Saragossa i no només això, tenen opcions de disposar de minuts. 

Anant per parts, Laura Antoja ha explicat avui durant la prèvia del partit que s’estimem més retardar una setmana el retorn d’Ainhoa López per precaució. L’escorta està de baixa per una lesió fibril·lar al quadriceps de la cama esquerra i no arriba al partit de Saragossa «per un tema de risc de tornar-se a lesionar, que seria fatal. Ha estat entrenant amb l’equip posant-hi intensitat però encara no vindrà», detallava l’entrenadora. En la seva compareixença Antoja ha confirmat el que ja havia explicat en una entrevista al Diari de Girona: que Morgan Bertsh arribarà la setmana que ve per la Lliga Catalana, que el fitxatge estrella Kelsey Mitchell debutarà contra el Barça a Fontajau el 7 d’octubre i que Magali Mendy ja treballa a la pista, encara fora del grup, i que «en breu» posaran un calendari per saber la data del seu retorn un cop ha sigut mare. «Li falta una mica, estem en coordinació amb el seu preparador físic i el seu metge de França i d’aquí a poc ens posarem una data, un objectiu, pel seu retorn», ha dit Antoja.

Reforços de la base

Per suplir totes aquestes absències l’Uni mira a la base. Viatjaran la garrotxina Aina Cargol i les jugadores de Mali Lala Touré i Mama Sidiki. Cargol és una de les perles del Bàsquet Girona Uni Laia Palau, fins ara en categoria cadet, i aquest curs jugarà amb el júnior. Touré i Sidiki han arribat aquest estiu des del Gran Canària, amb qui ja han debutat a la Lliga Femenina Endesa tot i tenir 17 i 16 anys. Laura Antoja ha advertit que «el Saragossa ens imposarà un ritme molt alt, i tenen l’equip molt rodat. Intentarem posar molta duresa en el contacte per treure’ls de la zona de confort». Amb tot també admetia que guanyar «és molt difícil» perquè el rival «porten fet allò que nosaltres tot just estem començant a construir ara», i per això demanava «encarar el partit amb solidesa mental». Intentarem fer el possible per no perdre la cara al partit, jugar seriosament, el més sostingut possible, i no deixant-nos anar mai», ha afegit l’exbase, que dissabte s’estrenarà com a primera entrenadora més enllà dels partits puntuals que ho havia fet quan era ajudant d’Alfred Julbe i Bernat Canut.

«Quan vaig veure la situació de la pretemporada jo era l’única realista i sabia que tindríem un inici molt difícil, si a més per sorteig et toquen rivals com els que ens han tocat, has de tenir els peus a terra. Jo no estic renunciant a la victòria, anirem a Saragossa al 100% de la nostra realitat ara mateix, perquè l’equip tot just s’està construint i encara ens falten peces per entrar», ha considerat. Antoja, això sí, només té bones paraules per a l’equip: «em quedo amb l’esforç de les jugadores i la seva predisposició i actitud».

Subscriu-te per seguir llegint