L'Olot tasta la derrota (0-1)

L'equip de Pedro Dólera encaixa la primera desfeta del curs contra el Prat amb un gol de Lamelas en el descompte

Chabboura lluita la pilota amb Ivan Torres

Chabboura lluita la pilota amb Ivan Torres / Pau González / UE Olot

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

L'Olot ha tastat la derrota per primer cop aquest curs davant el Prat (0-1). Els garrotxins han topat amb un inspirat Mujika i han vist com en el descompte, i amb un home menys, Lamelas marcava el gol de la victòria visitant. És la primera desfeta del curs dels de Dólera, que veuen tallada la ratxa triomfal com a local i perden la imbatibilitat.

Un dels duels més esperat de la temporada per a Pedro Dólera es disputava avui al Municipal. El tècnic del conjunt garrotxí és l'entrenador amb més partits dirigits de la història del Prat, també en va ser jugador i encara viu a la ciutat. L'entrenador va deixar clar que els sentiments havien de quedar a una banda i els seus homes han deixat clar que havien entès el missatge del míster. L'inici ha estat excel·lent, dominant, anul·lant els visitants i creant ocasions clares. Blázquez ha fregat el primer amb una rematada ajustada al pal que ha marxat fora per ben poc (3'). Pedro també ha posat la por al cos al conjunt del Baix Llobregat en una acció que la defensa pratenca ha bloquejat a última hora.

El protagonisme ofensiu ha passat a les botes de Marc Mas. El silenc s'ha quedat amb la mel als llavis en un servei de banda (12') i després li ha faltat precisió davant Mujika (24'). El porter ha tingut gran part de mèrit que el Prat no encaixés cap gol a la primera meitat. Els potablava no generaven, però Sarsanedas ha mirat de sorprendre Batalla des de la frontal a la mitja hora de joc. L'amerenc ha estat l'encarregat de donar senyals de vida en atac per al seu conjunt. L'ocasió més clara dels olotins arribaria després de l'avís rival. Batalla ha sorprès amb un servei en llarg per Mas, el selvatà l'ha fet bo, ha deixat d'esperó per Forés i el de Sant Gregori ha topat amb els reflexos de Mujika.

Les aproximacions no cessaven. L'Olot sabia que els perseguidors havien punxat i es podia obrir forat a la classificació. Chabboura també ha vist com Mujika desbaratava una rematada perillosa al pal llarg (37'). Mas tampoc ha estat encertat per dirigir a gol una centrada de Blázquez en l'última aproximació del conjunt volcànic a la primera part.

El segon temps ha començat com ha acabat, amb l'Olot arribant i trepitjant l'àrea rival. També ha continuat encertat Mujika, que ha aturat el xut a Barnils (48') i el cop de cap d'Urri (55'). El vigatà acabaria sent la figura negativa del partit. El migcampista ha acabat expulsat en veure la segona groga amb gairebé un quart d'hora per jugar encara. Quan més podien patir els garrotxins, ha estat quan més a prop han estat d'avançar-se. Mas ha connectat amb Pedro, però el figuerenc no ha estat prou precís per anotar el segon. Els més de mil espectadors que eren a l'estadi ho han acabat lamentant. L'ocasió més clara del Prat ha arribat amb el temps reglamentari a punt de complir-se. El xut des de la petita dels de Miguel Ángel Motoso ha anat fora per poc. S'ha salvat del primer ensurt l'Olot, però s'ha desplomat amb el segon. Lamelas ha decantat el duel en el descompte per acabar amb la imbatibilitat i el ple de victòries dels de Dólera a casa. Un final molt cruel. Tot i la derrota, l'Olot continua líder amb 21 punts.