Laura Antoja: «Hem de sortir a mossegar»

L’Uni rep el Gorzow en plena tempesta per la derrota contra l’Araski i l’esclat del cas Mitchell

L'americana està disponible per jugar demà el partit d'Eurocup a Fontajau

Laura Antoja observa el partit contra l'Araski a Fontajau.

Laura Antoja observa el partit contra l'Araski a Fontajau. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Ara toca fer net. La derrota de diumenge passat contra l’Araski (52-63) va suposar un cop duríssim, i inesperat, per a l’Spar Girona. El conjunt gironí va obrir la capsa dels trons, amb la petició de Kelsey Mitchell per abandonar el club i el futur de Laura Antoja a la banqueta de l’Uni en l’aire. Sense temps per trobar la solució a tot plegat, l’equip rep demà el Gorzow polonès (20.45 hores / Esport3) amb la necessitat de refer-se i mantenir-se imbatut a l’Eurocup. De moment, Mitchell hi serà i el club fa confiança a l’entrenadora.

«Hem de sortir a mossegar perquè el Gorzow és un equip duríssim. Hem de posar èmfasi en les seves dues jugadores principals. Bibby és molt penetedora, agressiva i física; i Tsineke té un talent molt important de tiradora tant de llarga com mitja distància, és ràpida. El Gorzow té un joc molt organitzat. Sabem a què jugaran i tenim clar a qui hem d’aturar. Hem de retocar la manera de defensar de la primera volta», ha dit Antoja. El partit d’anada a Polònia va decantar-se a favor de les gironines (75-77).

Sobre el cop contra l’Araski, la tècnica ha comentat que «la derrota ha afectat, segur»: «Espero que serveixi perquè canviïn moltes coses. Hi ha hagut una reacció interna per part de tots. Hi ha d’haver passos endavant, des d’avui mateix».

En aquest sentit, Antoja demana «millorar la consistència, la solidesa i estar alerta amb els detalls treballats». «Quan no estàs al cent per cent i, a més a més, tens distraccions, surten partits com el de l’altre dia. Això no es pot repetir. No pot ser que quan surtin malament les coses, hi hagi una sensació tan soft a la pista. És impensable. Va faltar actitud col·lectiva i tots hem d’assumir el mea culpa. No pot tornar a passar. La resta són aspectes tàctics que s’han de treballar i seguir millorant», ha advertit.

Mentre que el cas de Mitchell és més rocambolesc. «Estem a l’espera de les gestions del club. És una situació diferent, i que segurament afecta, però Mitchell ara mateix és jugadora de l’equip. Fins que ningú em digui el contrari, treballarà amb intensitat i professionalitat. L’equip fa dies que n’està al corrent i ho estem tirant endavant el millor que podem. És una situació complicada, que espero que es resolgui el més aviat possible pel bé de tots», ha comentat. L’americana està disponible per enfrontar-se al Gorzow.

Antoja ha donat més detalls de la situació: «Ha demanat sortir al club. Jo li vaig preguntar si era per una qüestió tàctica, que poguéssim parlar-ne i resoldre-la, però em va dir que era una cosa amb el club». «Crec que s’està buscant la millor manera de fer efectiva la seva sortida. Tant per ella, que tindrà unes conseqüències, com pel club, que haurà de trobar un recanvi. Al seu favor, he de dir que Mitchell està treballant bé i està implicada», ha afegit.