L'Spar Girona ensopega a Fontajau (60-78)

El conjunt gironí es veu superat per l'encert exterior d'un Estudiantes que domina d'inici a fi

Clara Julià

Clara Julià

Els flamants nous marcadors de Fontajau es van estrenar amb una derrota. L’Spar Girona va patinar ahir davant un Estudiantes que va dominar el partit de principi a fi i va marxar de la ciutat amb la victòria sota el braç. Ni la xocolatada solidària feta abans del partit per recaptar fons per a la Marató de TV3 va poder endolcir la tarda. Les madrilenyes van sortir contundents, amb contactes constants, i liderades d’inici per una Billie Massey (16 punts i 8 rebots) que no es va encongir davant la fortalesa interior local. La desfeta, la segona a casa de la temporada després de l’Araski, allunya a l’equip de les primeres posicions i esdevé un cop de realitat d’un grup que ha perdut un terç dels partits que ha disputat en lliga aquesta temporada (4 de 12).

Tot plegat posa un extra d’emoció de cara al duel de dissabte que ve contra el Gernika, que esdevindrà un frec a frec per la plaça de cap de sèrie a la Copa de la Reina. Amb dotze jornades disputades les gironines duen el pitjor balanç (8 victòries i 4 derrotes) d’inici dels darrers 10 anys. La temporada 2013-14 el registre era de 6 i 6, tot i que des d’aleshores han aparegut dos clubs (València i Saragossa) que s’han sumat a la lluita pels títols.

Les locals van arrancar a contrapeu davant un Estudiantes que es va avançar gràcies a l’empenta de Massey i María Eraunzetamurgil. L’equip es va posar les piles i va capgirar el marcador amb una endollada Marta Canella, però les va passar magres per frenar a Massey. La belga, vigent campiona d’Europa amb la seva selecció, va fer una entrada de camp a camp que va descosir la defensa i va obligar a Laura Anotja a frenar el matx. Per a més inri, Juana Camilión va fer un triple des de casa seva sobre la botzina que va deixar el pavelló mut (18-20).

El desordre es va apoderar d’un grup que no aconseguia trobar la tecla adequada per recuperar el lideratge. L’entrada de Labuckiene va destensar la situació i ambdós equips s’anaven alternant l’avantatge. El contacte era constant, i no beneficiava gens a un Girona que volia córrer i no aconseguia fer-ho. Tot plegat mentre Laura Méndez s’inflava a assistències davant l’encert exterior de les madrilenyes que, a cop de triple, s’enfilaven col·locant la màxima diferència (+14). L’Uni s’havia posat a la gola del llop.

La segona part va ser l’enfonsament del Titanic. Les de David Gallego van posar el turbo i van deixar anestesiades a les jugadores locals. Perdent de 20 punts (36-56) Massey continuava com un corcó inflant la seva estadística particular i l’Uni començava a entrar en fase de desesperació, errant cistelles deslliurades i desprenent una sensació d’estar sobrepassades. Els minuts van transcórrer sense que el Girona fos capaç de capgirar la situació i la botzina final va constatar una patinada que esdevenia un gerro d’aigua freda per a les locals. Toca canviar el xip: l’Uni rep dimecres al Szekszard hongarès, a qui va guanyar de +12 a l’anada, però amb qui no valdrà a badar. L’equip no es podrà permetre cap patinada si vol seguir el rastre de la competició europea.

Homenatge a Anna Carbó i Jael Freixanet

Durant la mitja part, el club va fer un homenatge a Anna Carbó i Jael Freixanet. La primera va jugar set temporades a l'Uni Girona (2008-15) fins que una greu lesió la va apartar de les pistes. Carbó, que duia el dorsal set, té la samarreta retirada a Fontajau. Per la seva banda, Jael Freixanet va vestir els colors de l'uni durant tres temporades (2012-15). Totes dues van formar part de l'equip que va guanyar el títol de Lliga la temporada 2014-15. Durant l'homenatge van rebre un ram de flors entregat per Noemí Jordana, la vicepresidenta del club era la capitana de l'històric grup que va guanyar la lliga amb Roberto Íñiguez d'entrenador.

Jael Freixanet, Noemí Jordana i Anna Carbó.

Jael Freixanet, Noemí Jordana i Anna Carbó. / David Subirana (Uni Girona)