Roben documents del 'Cas Soule' en la seu de la Federació Catalana de Futbol

Els lladres van entrar el 31 de desembre i es van emportar, a més, una caixa forta

La seu de la Federació Catalana de Futbol

La seu de la Federació Catalana de Futbol / FCF

EP

La Federació Catalana de Futbol (FCF) va anunciar aquest dijous que la passada nit del 31 de desembre uns lladres van entrar en la seu central de la federació i es van emportar una caixa forta i documentació del 'cas Soule', encara obert després de la fase de recerca.

"Una vegada finalitzades les recerques dels Mossos d'Esquadra i la Policia Científica, la Federació vol fer públic que la passada nit del 31 de desembre va patir un robatori. Mitjançant un butró, un grup de delinqüents, que coneixien perfectament les instal·lacions, van accedir a la Seu Central de la FCF al Carrer Sicília", va anunciar l'FCF.

La federació explica que aquesta "destrossa" va impedir que els dies 2 i 3 de gener es pogués donar servei presencial en la seva seu, però aquest dijous es va recuperar la "normalitat".

Els lladres van registrar a fons calaixos i armaris de l'Àrea de Presidència, Direcció General i el Departament de Comptabilitat, que reafirma el fet que "coneixien les disposicions dels despatxos i qui treballa en ells".

També van remoure l'actual despatx de Competició, antic despatx de l'excap administració que es va jubilar fa uns pocs mesos. La FCF destaca que els lladres no es van emportar cap element de valor com televisions, ordinadors ni trofeus.

"Els delinqüents es van emportar una caixa forta i documentació relativa al Cas Soule, que estava recopilant el Director General després que l'Audiència Nacional demanés informació complementària durant el mes de desembre sobre alguna de les antigues obres.

"No obstant això, una informació complementària que es podrà lliurar al Jutge Instructor dins del termini i en la forma adequada, ja que es disposa de còpia de tots els documents", va tranquil·litzar la federació, que ha posat el succeït en mans dels Mossos d'Esquadra i espera poder esclarir aquest robatori "el més aviat possible".

Quant al 'cas Soule', del qual s'ha robat documentació, el jutge de l'Audiència Nacional va donar fa uns mesos per conclosa la recerca, sobre les presumptes irregularitats en la gestió d'Ángel María Villar com a president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en entendre que no quedaven noves diligències per practicar, si bé va rebutjar arxivar el cas per al qual fora cap dels àrbitres Victoriano Sánchez Arminio.