Mor Emilio Rodríguez, històric cuidador de l'estadi de Montilivi

Emilio el dia del seu homenatge a l'estadi, el 20 de desembre de 1992

Emilio el dia del seu homenatge a l'estadi, el 20 de desembre de 1992 / Ajuntament de Girona. CRDI (Fons Diari de Girona – Joan Castro)

Jordi Roura

Jordi Roura

El Girona FC plora la mort d'un dels seus personatges històrics més emblemàtics: el cuidador de Montilivi durant tres dècades Emilio Rodríguez, que ha mort als 89 anys d'edat. "Avui ens ha deixat Emilio Rodríguez una persona molt estimada per la família blanc-i-vermella. Durant molts anys va tenir cura del camp de Vista Alegre i de Montilivi", diu el missatge del club a la xarxa social X. Emilio ja feia aquestes funcions de cuidador a Vista Alegre, des de 1967, quan el va fitxar Benjamí Colomer per fer aquesta tasca en substitució de Manolo Cortada, acabat de jubilar, i després va passar a assumir aquesta mateixa feina a Montilivi, amb la particularitat que també hi tenia allà la seva vivenda, al costat de la dona i els fills. "Quan es va fer el canvi de camp, l'aleshores president Narcís Codina, li va proposar ser el cuidador i vigilant de l'estadi, tenint la casa allà", explica l'exdirectiu Albert Mateos. Allà feia funcions de jardiner, regava la gespa, marcava el camp amb guix i tots els aspectes de manteniment. A més la seva dona s'encarregava de la bugaderia, rentava les samarretes i xandalls del primer equip. "Durant molts anys passaves per l'avinguda Montilivi i veies la roba estesa allà a l'esplanada de tribuna baixa", recordava Mateos. Un dels seus fills, Emilio Rodríguez "Emilín" es va formar al futbol base del Girona i va arribar a jugar amb el primer equip a Segona B (1991/92 i 1992/93).

L'any 1992, sota la presidència de Miquel Mascort, va rebre un homenatge pels seus 25 anys de col·laboració amb el Girona coincidint amb un partit contra l'Hospitalet a l'estadi (0-2) a la lliga de Segona B. Uns anys més tard, el 2000, es va jubilar, tot i que ja no vivia a Montilivi i ho feia a Can Gibert. Albert Mateos ha tuitejat aquest missatge: El meu condol per la familia de l'Emilio, i pels amics i gent propera del GironaFC que el van tractar d'aprop". "Tenia la vivenda on ara s'ubica, en els budells de l'estadi, l'àrea esportiva. Li va tocar viure alts i baixos al club, i era una persona molt estimada pels exjugadors que el van tractar". També en va lamentar la mort l'expresident Carles Teixidor: "era una persona molt maca, que tenia cura del camp i ho feia tot. Vivia allà a Montilivi en unes condicions que no eren les més bones, amb moltes humitats".

Subscriu-te per seguir llegint