L’avantatge s’ha de fer bo a Fontajau

L’Spar Girona rep al Cadí la Seu en la tornada de vuitens de final de l’Eurocup amb +16 punts

Ygueravide, Etxarri i Tolo xoquen les cinc.

Ygueravide, Etxarri i Tolo xoquen les cinc. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Tot acompanya, però no s’hi val a badar. L’Spar Girona rep demà al vespre al Cadí la Seu a Fontajau (19.00 hores/Esport3) en la tornada de vuitens de final de l’Eurocup. L’equip dirigit per Roberto Íñiguez ha de fer bo, al costat de la seva afició, l’avantatge de 16 punts que va aconseguir en el duel d’anada a terres lleidatanes en què les gironines es van imposar per 52-68.

No obstant això, per a l’entrenador és clau no pensar que l’eliminatòria està encarrilada amb l’objectiu d’evitar cap sorpresa. «Ja els he dit a les jugadores que necessitem la mentalitat correcta. Per nosaltres és un partit nou, espero que l’equip entengui que l’hem de disputar com un partit en el qual l’anterior no ha existeix. Així l’hem preparat. Crec que cada partit ens ha de servir per continuar sumant. No m’agradaria tenir cap disgust ni passar de ronda amb males sensacions. El més important és la mentalitat. A partir d’aquí, hem de competir seguint la línia», ha comentat en la roda de premsa prèvia al derbi.

Sobre el rival, Íñiguez ha dit que «quan parlem del Cadí la Seu, estem parlant d’un rival que ha guanyat els següents partits després d’enfrontar-se a nosaltres»: «Li hem de tenir respecte, com hem fet sempre, i, sobretot, anar millorant les petites coses cada dia per continuar creixent. És part de l’objectiu del partit».

El tècnic també va referir-se al retorn d’Irati Etxarri en l’última victòria contra l’Ensino Lugo (74-47) després d’onze mesos de baixa per una greu lesió al genoll. «Vaig veure-la molt bé, i amb naturalitat, però no em vull deixar portar per l’eufòria. Crec que ha de seguir amb el seu procés. Estar a la pista i anar sumant minuts, li donarà més seguretat. La seva energia i la manera com competeix Irati ens va molt bé», ha explicat.

Mentre que sobre Rebekah Gardner, que es va perdre el darrer encontre per un procés viral, ha avançat que estarà disponible: «Gardner no arribarà perfecta, però arribarà. S’està acabant de recuperar. Espero que ens pugui ajudar uns minuts».

Finalment, Íñiguez ha fet una valoració global del fet de poder jugar lliga, Eurocup i Copa de la Reina alohora. «Si segueixes endavant a Europa, s’ajunta tot. Són molts partits. Per això, per mi és molt important continuar guanyant peces a l’equip. És molt important tenir les jugadores disponibles a final de temporada. Però les dates són les que són i són les mateixes per tots. La Copa encara queda lluny. Tot i així, en el meu cap només hi ha el partit de demà», ha raonat.