Alerta, taurons: les platges espanyoles on hi ha més risc de trobar a aquests animals

Només en la mar Mediterrània hi ha més de 40 espècies i variants de taurons

Alerta, taurons: les platges espanyoles on hi ha més risc de trobar a aquests animals

Alerta, taurons: les platges espanyoles on hi ha més risc de trobar a aquests animals

S.C.

El tema estrella d'aquest estiu no és ni el de les eleccions ni el dels preus: és el dels taurons. L'augment de notícies sobre aparicions i albiraments d'aquests animals, no sols a Espanya, sinó en el món, han provocat que els banyistes estiguin especialment preocupats per aquest tema. Fins i tot la premsa britànica ha alertat sobre aquest fet als turistes internacionals que volen fins al nostre país.

Sent cert que no sempre es tracta d'una animal perillós o que busqui atacar als humans, és sens dubte un dels més temuts i, només en la Mar Mediterrània, es calcula que hi ha fins a 45 variants de taurons diferents. No obstant això, els taurons que arriben fins a aquestes platges solen ser més aviat inofensius: el pelegrí, "el cazón", "el cañabota gris" o la tintorera.

Els més perillosos del nostre país estan en aigües més fredes i revoltes: En l'Oceà Atlàntic, especialment a Galícia, al Cantàbric i en l'estret de Gibraltar. De fet, va anar a Galícia on es va trobar el tauró més perillós del món, un tauró blanc que va ser vist en plena "Ría de Vigo" i que pesava més de 100 quilos.

En aquesta mateixa comunitat autònoma es troben els taurons més grans i pesats, que poden arribar a pesar 1.000 quilos. Però, com habiten en les aigües més profundes, a uns 2000 metres de profunditat, no se'ls sol veure tret que surtin a la superfície a buscar menjar.

Les platges més arriscades

Però, perquè estiguis previngut, aquesta és una llista amb les platges en les quals actualment hi ha risc de trobar taurons a Espanya:

Galícia: en aquesta zona qualsevol platja és arriscada perquè concentra els taurons més grans i perillosos d'Espanya

Alacant: hi ha hagut albiraments a les platges dels Arenals del Sol, de Aguamarina i a l'illa de Tabarca

València: les platges en les quals s'han vist a aquests animals són La Platja de la Patacona i "las Arenas".

Mallorca: Platges de Illetes, Cala Nova, Cala Major i Can Pastilla són les ribes en les quals s'han detectat taurons

Granada: s'han produït diversos albiraments a la platja de la Mamola