Yangel Herrera també tornarà al Girona

El migcampista veneçolà repetirà presència a Montilivi per petició de Míchel Sánchez

Yangel Herrera, en el partit d'aquesta temporada a Montilivi contra l'Osasuna.

Yangel Herrera, en el partit d'aquesta temporada a Montilivi contra l'Osasuna. / MARC MARTI FONT

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Les operacions per completar el mig del camp del Girona comencen a avançar positivament. La radiografia final de temporada demostra clarament que aquesta és, potser, la demarcació més dèbil de l'equip de Míchel Sánchez, que només pot disposar d'Oriol Romeu -i amb l'interès del Barça pel mig ningú no pot posar la mà al foc que continuarà- i Aleix García. Perquè la resta d'implicats, Ibrahima Kebe, Ricard Artero i Toni Villa, estan lesionats.

La direcció esportiva liderada per Quique Cárcel fa setmanes que treballa de valent per definir una zona clau en l'esquema del tècnic madrileny. Hi ha diverses alternatives sobre la taula i algunes evolucionen favorablement. Tal com va avançar la Cadena Ser, el migcampista veneçolà Yangel Herrera repetirà la seva aventura a Montilivi. Míchel va sorprendre poc abans d'acabar la Lliga amb unes declaracions en què mostrava el seu desig de continuar comptant amb els serveis de Yangel Herrera, un futbolista que no ha tingut continuïtat a causa de les contínues lesions. Dit i fet: el City permetrà que hi hagi un segon capítol a Girona. Yangel Herrera, que també buscava estabilitat esportiva després d'encadenar diversos anys voltant cessió rere cessió, veu així com la possibilitat de créixer a un mateix lloc es pot complir. A Anglaterra acaba contracte el 2024 i qui sap si el futbolista i el Girona poden pactar un contracte per quedar-se'l en propietat.

El futbolista, de 24 anys, ha jugat vint partits en l'any del retorn del Girona a Primera, gaudint de dotze titularitats i 965 minuts. En aquest període de temps ha tingut l'olfacte per marcar dos gols: van ser en una setmana de diferència, primer a Cornellà aconseguint l'empat i fent callar a l'afició local quan faltaven cinc minuts (2-2) i el segon a Montilivi contra el Sevilla, que va certificar una victòria força important (2-1).

Les característiques de Yangel Herrera agraden a Míchel, que l'ha demanat per activa i per passiva a Quique Cárcel. El veneçolà s'adapta perfectament al joc de possessió i posició que ha treballat l'ex del Rayo des de la seva arribada a Montilivi. Amb pilota, es valora la seva presa de decisions, sovint correcte. Sense, és intel·ligent tàcticament; amb la qual cosa, es posiciona bé sobre el terreny de joc. Llàstima dels problemes musculars. «Va ser un fitxatge diferencial per a nosaltres en aquesta categoria, és un jugador que ens eleva moltíssim el nivell de la plantilla», deia Míchel durant la temporada, on l'ha elogiat constantment.

I Yangel Herrera, esclar, també el va correspondre fa unes setmanes, amb el campionat acabat. Concretament, des de la concentració de la seva selecció. «Tinc opcions de continuar a Girona. És un club del mateix grup que el Manchester City i està obert al fet que torni. Estic tranquil i desitjant que es pugui resoldre com més aviat millor».

Un problema menys per a Míchel i la direcció esportiva, que encara tenen unes quantes finestres obertes al mig del camp.

Iván Martín i Borja García

Dos noms propis més ocupen les preferències de Míchel Sánchez, que vol tenir dins del seu grup de futbolistes a dos homes de la seva plena confiança esportiva: Iván Martín i Borja García.

Les converses amb Iván Martín continuen positivament, i el Girona està intentant seduir el Vila-real per tancar l'operació abans de la setmana vinent. L'acord amb el futbolista és absolut. Martín, que es troba molt a gust a la ciutat, ha participat amb èxit en les dues darreres temporades, mitjançant una cessió de mig curs i una altra de curs sencer. Els resultats són esplèndids.

I què dir de Borja, amb qui també es parla, però no s'avança, conscients les dues parts que el mercat serà llarg i que el moment adequat ja arribarà. Borja vol continuar i Míchel i Quique Cárcel volen que continuï, però encara falta algun vistiplau des de més amunt, perquè la seva presència no genera un consens absolut.

Avui s'esperen moviments a Montilivi, després que encara no s'hagi anunciat cap mena d'arribada, més enllà de la de Paulo Gazzaniga. El central dels Països Baixos, Daley Blind, que ja té un acord tancat, podria ser l'escollit.

Subscriu-te per seguir llegint