Perseguint el somni de Primera

Els joves del planter Antal, Aznar, Selvi, Almena, Jastin, Minsu i Pau Víctor fan la pretemporada a les ordres de Míchel

Almena i Selvi Clua, en acció durant un entrenament d'aquesta setmana

Almena i Selvi Clua, en acció durant un entrenament d'aquesta setmana / Nuri Margui/girona Fc

Marc Brugués

Marc Brugués

A l’espera que vagin arribant més incorporacions, Daley Blind és, ara per ara, l’únic fitxatge del Girona en aquests primers dies de pretemporada. El defensa neerlandès s’entrena a les ordres de Míchel des de dilluns juntament amb les altres cares noves d’aquesta temporada. Com és habitual cada estiu, una bona colla de nois del planter treballen amb el primer equip amb la il·lusió d’arribar-hi algun dia. En aquest sentit, Míchel ja ha demostrat que no mira el carnet d’identitat a l’hora de donar minuts i si se l’ha de jugar amb Artero o Roca, com el curs passat, ho fa sense manies. Enguany, el tècnic madrileny disposa de set futbolistes de la casa amb qui treballa aquests primers dies i de qui, ben segur, prendrà bona nota amb vista al futur. Els escollits són el central Antal Yaakobishvili, el lateral dret o central Marc Aznar, el pivot Selvi Clua, l’interior Iker Almena, l’extrem Jastin García, el mitjapunta Kim Minsi i el davanter Pau Víctor. 

D’aquest reguitzell de vailets, el més conegut és, sens dubte, Pau Víctor. El davanter vallesà enceta la seva tercera pretemporada amb el primer equip després de jugar cedit el curs passat al Sabadell a Primera RFEF amb qui va signar uns números notables:36 partits, 7 gols i 6 assistències. Pau Víctor, de 21 anys, ja va debutar amb el primer equip en la darrera jornada del curs 2019-20 a Alcorcón amb Francisco d’entrenador. Amb una llarga llista de pretendents, el Girona s’estima més veure’l en acció aquests primers dies i decidir després. Tampoc és nova l’experiència per a Marc Aznar. El jove central, reconvertit ara a lateral dret, ja va estar a les ordres de Míchel l’estiu passat. El mataroní, de 17 anys, és internacional amb Espanya sub16 i sub17. A la posició de central, el club també ha volgut que Míchel vegi Antal. Aquest central de 18 anys, fitxat del Sant Just, és internacional sub19 amb Hongria i està assenyalat en vermell als despatxos de Montilivi. Amb 1’93 metres d’alçada i un gran domini de les dues cames, ho té tot per triomfar.

A l’espera que arribi Yangel Herrera i Iván Martín, Míchel té en Selvi Clua una alternativa al pivot. El tarragoní, de 18 anys, és de caire més defensiu, molt fort físicament i dinàmic alhora. Un altre dels nois que reforcen el mig del camp aquesta pretemporada és Iker Almena. Amb 19 anys, i incorporat del Can Vidalet, es tracta d’un interior associatiu que es mou molt bé en espais reduïts, especialista en assistències i molt del perfil que tant li agrada a Míchel. També pot jugar per fora. 

Per a l’atac, a part de Pau Víctor, el Girona ha pujat al primer equip Kim Minsu i Jastin García. El coreà, de 17 anys, ja va treballar a les ordres de Míchel la temporada passada mentre jugava amb el filial a Tercera RFEF. Es tracta d’un mitjapunta dretà molt explosiu i de gran qualitat, que té un canvi de ritme que marca diferències. El club el va fitxar l’estiu passat de la Damm. El darrer dels nanos és Jastin Garcia. Lleidatà de 19 anys és un extrem de la vella escola, d’aquells de carrer, que en el futbol actual han anat desapareixent. Amb una gran capacitat de desequilibri en l’un contra un, també té prou potència de cames i velocitat per jugar a l’espai. 

Subscriu-te per seguir llegint