Savinho: “És un somni jugar a LaLiga”

L’extrem cedit pel Troyes francès té molt bones impressions en el seu primer dia com a jugador del Girona

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Fins ara, es respirava certa tranquil·litat als despatxos de Montilivi. Però l’inici de la pretemporada aquest dilluns ha fet que s’accelerin els moviments. I de quina manera. Divendres passat, abans de començar els entrenaments, el club va fer oficial el fitxatge de Daley Blind després de setmanes de negociacions perquè Míchel ja pugui comptar amb el contrastat defensa neerlandès des del primer dia. Dimarts va ser el torn de Borja García, que ha tornat al club després d’estar només una desena de dies sense contracte per seguir fent més gran el rècord amb el Girona i convertir-se en el jugador amb més partits al futbol professional de la història blanc-i-vermella. Mentre que avui ha sigut el de Sávio Moreira de Olivera, Savinho. Nascut a Sao Mateus el 10 d’abril de 2004, el jove extrem brasiler és una de les promeses del City Football Group i arriba cedit pel Troyes francès -que també forma part del conglomerat. De moment, és la segona cara nova de l’equip gironí.

Ha sigut arribar i moldre. Savinho no només ha sigut anunciat avui com a nou jugador del Girona, sinó que ja ha realitzat el primer entrenament a les ordres de Míchel, coneixent els seus companys i les instal·lacions de La Vinya, i, fins i tot, ha estat presentat en la que serà casa seva aquesta temporada. «Estic molt feliç de ser a Girona», ha assegurat el brasiler als periodistes a la sala de premsa de Montilivi. El jugador encara no entén gaire bé l’idioma, però es defensa i fa esforços per adaptar-se el més ràpid possible. «M’atrau molt el projecte del club. Per mi és un somni jugar a LaLiga i crec que ho puc fer bé. Vull aprofitar aquesta oportunitat. A part que també m’han parlat molt bé de la ciutat, tot just acabo d’arribar i he de conèixer moltes coses. Espero fer-ho aviat», ha comentat. Dues de les persones a qui va demanar consell i que han estat clau per la incorporació de Savinho a l’equip de Míchel són els seus compatriotes Yan Couto i Reinier. Ambdós van jugar cedits a Montilivi el curs passat i tenen molts números de repetir aquesta temporada. És més, el lateral, sense lloc al Manchester City, podria tornar ben aviat. Igual que el jugador del Madrid.

Precisament, amb Couto va coincidir fa uns dies Savinho en la pretemporada a Manchester. «Quan estava amb Couto, vaig aprofitar per preguntar-li com era Míchel i em va dir que és un entrenador excel·lent. A mi també m’ho sembla. L’entrenament ha anat molt bé. Estic content del primer dia», va assegurar. «Tant Couto com Reinier m’han parlat molt bé del Girona», afegia.

L’extrem brasiler, de 19 anys, es defineix així: «Les meves qualitats són l’u contra u, jugar amb la pilota, que m’encanta, i la rapidesa. També se’m dona bé fer assistències als meus companys». Sobretot, va ser per aquesta última qualitat que va destacar la temporada passada al PSV Eindhoven, on va jugar-hi cedit en la seva primera experiència a Europa després que el Troyes pagués 6 milions d’euros a l’Atlético Mineiro pel seu traspàs l’estiu de 2022 i apostés perquè creixés lluny de França. Al conjunt neerlandès, el brasiler va disputar vuit partits i va fer dues assistències amb el primer equip, debutant a l’Europa League (dos partits). També va ajudar el filial amb dos gols i dues assistències.

«M’agrada jugar d’extrem dret a cama canviada i tenir la pilota, com a Míchel. Als dos ens agrada gaudir jugant amb la pilota i córrer riscos quan cal, tot i que a l’entrenament d’avui m’ha tocat córrer darrere la pilota i això ja no m’agrada gaire (ha rigut)», insistia. La seva posició natural és d’extrem dret, a cama canviada, tot i que també pot actuar per la banda esquerra, de mitjapunta o segon davanter.

Quique Cárcel ha avalat el seu fitxatge. «Sávio ha tingut diferents opcions aquest estiu i és d’agrair que hagi apostat per Girona. És un jugador que conec bé des de fa temps perquè el City el seguia i havíem parlat amb l’scout Carlos Santoro. Veient-lo, sobretot, en aquest Mundial sub-20, crec que ens pot aportar molta riquesa en l’u contra u perquè és diferencial. Òbviament, amb paciència, perquè és molt jove, esperem que tregui les seves màximes qualitats al Girona pel futbol que podem generar amb el nostre cos tècnic. Té molt futur per endavant. Ens pot donar un rendiment important», ha dit el director esportiu.

Savinho és internacional sub-20 amb Brasil i ve de disputar el Mundialen què Brasil va ser eliminat per Israel. L’extrem va ser titular en quatre dels cinc duels disputats, marcant un gol i donant una assistència. Ara, té el repte d’explotar com a futbolista a Montilivi i competir amb Tsygankov per un lloc a l’onze. D’aquesta manera, es converteix en la quarta alta d’aquest estiu juntament amb Gazzaniga, Blind i Borja García.