El debut de Blind i Savinho, atraccions en el debut d'avui a Olot

Pablo Torre podria tenir minuts avui al Municipal garrotxí (19:00) on es retrobarà amb el seu excompany al Racing, Joan Maynau, que en parla meravelles

"Tot i tenir només 17 anys, ja es veia que tenia qualitats extraordinàries i que arribaria lluny" assegura el jugador de l'Olot

Maynau i Pablo Torre, en un entrenament amb el Racing el 2020

Maynau i Pablo Torre, en un entrenament amb el Racing el 2020 / Real Racing

Marc Brugués

Marc Brugués

Que jugui o no Pablo Torre avui (19:00, Esport3) a Olot serà decisió de Míchel. Qui sí que hi serà, serà un vell conegut de Torre, el jugador de l’Olot, Joan Maynau que va coincidir uns mesos amb ell al Racing de Santander la temporada 2020-21. El jugador de Tossa de Mar va ser testimoni de primera mà de l’explosió del nou jugador del Girona, que llavors tenia tan sols 17 anys. Maynau va viure els primers passos de Torre amb el primer equip del Racing i de seguida va tenir clar que tenia fusta de crac. «El tractàvem tots com el nostre fill, perquè era molt petit però vèiem que tard o d’hora arribaria molt lluny», recorda Maynau, que tenia llavors 24 anys. El selvatà enumera les virtuts de Torre. «Tot i que no destaca en l’un contra un, és desequilibrant. Té molt bona passada i, a més a més gol, diu Maynau que subratlla que Torre té un «guant» al peu dret en els llançaments de falta. «Malgrat que és dretà, fa anar molt bé la cama esquerra». L’altra gran valor del nou jugador del Girona és, per al seu excompany, «la humilitat. «Realment és quelcom que em va impactar. Té aquest posat tímid i humil i, realment és així. Em va sobtar que fos de tan bona pasta», confessa. 

Per característiques del mitjapunta i pels gustos de Míchel, Pablo Torre està cridat a tenir un paper important al Girona 23-24. «Necessita minuts i sentir-se important després de l’any al Barça. És un reforç interessant per al Girona. Els anirà bé a tots dos», s’aventura a dir. Maynau va deixar el Racing al gener del 2021 per tornar al Llagostera. Per la seva banda, Torre va continuar creixent al club de la seva terra fins que l’estiu passat el Barça el va fitxar l’estiu passat a canvi de cinc milions, més uns variables que podrien fer que arribés a vint. En aquest sentit, Maynau recorda que el va felicitar quan va signar pel Barça però reconeix que probablement Torre li haurà perdut la pista. «Segurament no sap que jugo a l’Olot. Si coincidim al camp li diré ‘te’n recordes de mi?’ i aviam si em dóna la samarreta», diu Maynau, que ha arribat a la Garrotxa aquest estiu procedent del Sant Andreu. 

El partit d’aquest vespre serà la posada en escena del Girona 23-24. Blind, Savinho, els joves que han pujat del planter a fer la pretemporada amb el primer equip o els jugadors que tornen de cessions com Manu Vallejo (Oviedo), Ureña (Cartagena) o Pau Víctor (Sabadell) seran alguns dels al·licients d’un duel que omplirà el Municipal garrotxí.