Una pretemporada per emmarcar

El Girona presenta uns números pràcticament perfectes en els set amistosos d'estiu, en què no ha conegut la derrota: l'acompanyen cinc victòries i un parell d'empats · Míchel Sánchez li dona voltes a l'onze inicial d'Anoeta, que no variarà gaire del presentat en el Trofeu Costa Brava contra la Lazio

L’11 del Girona contra la Lazio al Trofeu Costa Brava.

L’11 del Girona contra la Lazio al Trofeu Costa Brava. / ANIOL RESCLOSA

GIRONA

La Lliga comença dissabte a Sant Sebastià i si fem cas del rendiment del Girona i de les paraules de Míchel, l'equip està més que preparat per afrontar la quarta temporada de la seva història a Primera. I això que hi ha hagut canvis, aquest estiu. El que no s'ha mogut ni un pèl, però, és el fet de caminar del vestidor per la travessia dels bons resultats. S'està acostumant a sortir dels camps amb una rialla i això és una bona notícia: dels set partits jugats des que va tornar de les vacances, no n'ha perdut cap. Suma cinc victòries i dos empats que permeten ser optimistes davant del tret de sortida a un nou campionat.

De fet, l'onze que presentarà l'entrenador madrileny contra la Reial Societat no variarà gaire del que va derrotar a la Lazio, el subcampió italià, en el Trofeu Costa Brava. Míchel, respecte al curs passat, ha fet una variació significativa al mig del camp: la pèrdua d'Oriol Romeu l'ha compensat amb un ajustament en què Aleix Garcia, Yangel Herrera i Iván Martín agafen protagonisme. També la insistent presència d'Arnau Martínez o Miguel Gutiérrez donant suport, en un recurs que ja va esprémer fa uns mesos. El mig del camp ha estat el lloc on més proves ha fet el madrileny, amb pes provisional per David López, Daley Blind o el jove Selvi Clua.

Vint i vuit futbolistes amb minuts

I el vestidor, que ha anat de menys a més, les ha assimilat bé. Com la càrrega de treball, amb minuts molt repartits per als fins a vint-i-vuit futbolistes que ha utilitzat Míchel, entre homes de la primera plantilla i nanos del filial. Sobresurt Aleix Garcia, amb 447 minuts; al davant de Miguel Gutiérrez, amb 421; i Savinho, una de les sorpreses agradables, amb 405. Si només fos pel temps passat al camp, l'onze tipus del Girona seria el format per Gazzaniga (no és entre el top-11, però és el porter amb més minuts), Miguel Gutierrez, Bernardo, David López, Blind, Aleix Garcia, Yangel Herrera, Jastin, Savinho, Stuani i Manu Vallejo. Arnau, que es quedaria fora d'aquesta alineació inventada i ben segur serà titular a Anoeta, és l'onzè amb més minuts.

En plena pretemporada dins de la pretemporada també es troben Iván Martín i Viktor Tsygankov, cada cop amb un rol més definit. Ambdós van ser titulars diumenge a Montilivi i tenen totes les de repetir dissabte. Martín entèn el joc i sempre compleix i Tsygankov està de dolç, sent un dels referents del grup. Amb el seu company Dovbyk caldrà tenir un puntet més de paciència: el davanter està en forma, però pràcticament no ha fet vida amb cap company i necessita temps. Stuani, a més, s'ha sortit i sorprendria molt que ara mateix fos suplent.

Bones i males notícies

Les cinc victòries han arribat contra l'Olot (2-4), el Sheffield (2-0), el Blackburn (2-3), l'Andorra (3-0) i la Lazio (2-1), que es completen amb els empats amb el mateix Andorra (2-2) i el Nàpols (1-1). Resultats de prestigi, sens dubte. La majoria d'aspectes de la pretemporada han deixat un bon sabor de boca entre l'expedició blanc-i-vermella, però també hi ha hagut aspectes negatius. Perquè un cop més, els problemes físics han deixat els plans de Míchel incomplets. L'entrenador del Girona ja sabia que no podria comptar amb els lesionats Santi Bueno, Ibrahima Kebe, Joel Roca, Ricard Artero, Ureña i Toni Villa, però esperava donar més minuts a Valery (només n'ha disputat 90) o Juanpe (180). Borja García, refitxat per a la causa, no ha pogut ni estrenar-se.

I sort dels joves, l'energia dels quals ha anat acompanyada d'un molt bon criteri en la presa de decisions que ha provocat que el col·lectiu no desentonés mai quan han hagut de recórrer a ells. Qui ha liderat aquesta revolució és Jastin, a qui Míchel no descarta per a un lloc al primer equip, tenint en compte que els recursos econòmics que queden han d'anar destinats, especialment, a un mig. Selvi i Almena també han cridat l'atenció i la resta, Antal, Minsu o Marc Aznar, se n'han sortit prou bé. Amb l'inici de Lliga, però, començarà l'hora de la veritat.

Subscriu-te per seguir llegint