Dovbyk: «No m’agraden les xifres, però vull marcar gols»

L'ucraïnès és presentat a Montilivi com a nou davanter del Girona i assegura que la relació amb Tsygankov és clau per a la seva adaptació

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Segurament, aquest migdia Artem Dovbyk ha explicat moltes més coses de les que hem copsat però el significat del seu missatge ha quedat clar: està feliç d’haver escollit el Girona i s’està esforçant al màxim per adaptar-se el més aviat possible i així començar a marcar gols. L’idioma, amb un intèrpret ucraïnès-català, ha sigut una barrera a l’hora de conèixer quines són les seves ambicions per aquesta temporada, malgrat que el més important ho hagi de demostrar al damunt del terreny de joc. No obstant això, el davanter, de 26 anys, ha confirmat que el seu company d’equip i de selecció Vitkor Tsygankov l’està ajudant molt en tot aquest procés.

«Viktor m’ha parlat molt bé del Girona. Ell va ser una de les persones que em van animar a venir aquí. Crec que amb la seva ajuda m’adaptaré ràpid i podré destacar als pròxims partits», ha comentat. L’interès del club i de Míchel també van ser decisius a l’hora de resoldre el seu futur. Dovbyk ha aterrat a Montilivi amb el cartell de màxim golejador de la primera divisió ucraïnesa la temporada passada després de marcar 29 gols amb el Dnipro-1. La xifra és estratosfèrica, però el davanter ha preferit no dir-ne cap abans d’hora. «No m’agrada posar-me cap xifra, però com més gols marqui millor. Vull ajudar l’equip a guanyar», ha dit. Alhora, ha afegit que «potser sí que LaLiga és un altre nivell, tot i que intentaré marcar tants gols com pugui».

Malgrat que tot just ha realitzat tres entrenaments amb l’equip, Dovbyk ja va tenir l’oportunitat de debutar diumenge passat en la victòria contra la Lazio al Trofeu Costa Brava (2-1). El jugador ha explicat que «m’aniré posant més fort a mesura que acumuli més sessions i aprengui tots els conceptes». «Tinc ganes de jugar el màxim de minuts possibles». En aquest sentit, ha reconegut que l’ajuda de Tsygankov està sent clau aquests primers dies. «Tothom m’ajuda, sobretot en Viktor perquè és d’Ucraïna com jo. És força fàcil entendre’ns», ha insistit.

Tenint en compte que no fa ni una setmana que s’ha instal·lat, Dovbyk encara no ha tingut temps de visitar Girona. «He tingut entrenament cada dia. Ho tinc pendent», ha apuntat.

Per la seva part, el director esportiu Quique Cárcel ha avalat el fitxatge de Dovbyk. «És un jugador de s’adequa molt a les necessitats que busca Míchel. Sap jugar bé d’esquenes, va als espais i té una potència important. Necessitarà el seu temps d’adaptació, perquè l’aspecte de l’idioma és important, però té la gran sort de tenir Tsygankov com a company de selecció també. Esperem que s’adapti el més aviat possible», ha assegurat.