Una nova temporada per mantenir-se en el núvol

El Girona debuta a LaLiga davant la Reial Societat amb el mateix objectiu d’assegurar la permanència el més aviat possible i no descarta mirar amunt 

Míchel té les baixes de Borja García, Santi Bueno, Callens, Kébé i Toni Villa per jugar al Reale Arena

Míchel somriu en l'últim entrenament abans del partit davant la Reial Societat.

Míchel somriu en l'últim entrenament abans del partit davant la Reial Societat. / GIRONA FC/NURI MARGUÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El temps passa voltant. Sembla que era ahir quan el Girona va enfrontar-se a l’Osasuna en l’últim partit de lliga amb opcions intactes de classificar-se a la Conference League. Al final, Europa no va poder ser. Però l’equip va acabar el curs en una meritòria desena posició amb 49 punts gràcies a un magnífic últim tram de temporada en què van destacar partits com la victòria contra el Reial Madrid a Montilivi (4-2) o l’empat davant la Reial Societat al Reale Arena (2-2). És a Anoeta on avui es reprèn la història amb la intenció de mantenir-se instal·lat en el núvol de la Primera Divisió. Els de Míchel visiten aquesta tarda la Reial Societat (17.00 hores / DAZN) amb l’objectiu d’estrenar el caseller dels tres punts el més aviat possible per anar fent el camí que els ha de dur fins a la permanència i, per què no, mirar més amunt per aconseguir ser el millor Girona de tots els temps superant els 51 punts que es van fer l’excercici 2017/18 amb Pablo Machín a la banqueta. També segellant la continuïtat a l’elit per tercer any consecutiu, aprenent dels errors del passat. Els blanc-i-vermells tenen la il·lusió i la tranquil·litat que durant la pretemporada els han sortit bé les coses, per més ferida que pogués obrir la inesperada marxa d’Oriol Romeu al Barça. Els gironins han decidit no perdre el temps treballant totes les solucions per reduir i minimitzar els danys, fins i tot quan encara no hi ha la posició del pivot coberta. L’entrenador té recursos per a tot.

Com cada temporada, hi ha canvis a la plantilla. L’últim en pujar-se al vaixell del Girona ha estat Artem Dovbyk. També han arribat nous a Montilivi Daley Blind, Savinho i Pablo Torre. Mentre que, de moment, encara no s’ha produït cap sortida més enllà del retorn dels cedits als seus respectius clubs d’origen i el traspàs de Terrats al Vila-real. Per al partit davant la Reial Societat, Míchel té les baixes dels lesionats Borja García, Santi Bueno, Callens, Kébé i Toni Villa, així com Ureña (a punt de marxar cedit al Leganés), Artero (lesionat), Joel Roca (lesionat de gravetat) i Jastin (sancionat i que haurà de complir un partit amb el Girona B que no comença la lliga fins al setembre).

Segons el que s’ha pogut veure el ens amistosos, en què el Girona no ha perdut cap partit, la idea de Míchel es manté intacta. Aquest serà el primer partit oficial sense Oriol Romeu, tot i que el tècnic ha demostrat que pot suplir-lo mitjançant el sistema 4-1-4-1 o el 4-2-3-1 amb Aleix Garcia i Yangel Herrera a la medul·lar. La resta, seran els habituals. Gazzaniga va erigir-se el curs passat en porter titular i res ni ningú el mourà de sota la porteria. En defensa, Arnau i Miguel ocuparan els laterals amb David López i Blind a l’eix. En la zona d’atac, se situaran Tsygankov, Pablo Torre, Savinho i Stuani. Els anys no passen per al killer uruguaià, que és el màxim golejador de l’estiu. Per la seva part, Dovbyk podria tenir els primers minuts a Primera considerant que demà tot just farà una setmana que és a Girona i necessita adaptar-se.

La Reial sense David Silva

Si quedar-se sense Oriol Romeu va trastocar els plans del Girona per aquesta temporada tres quarts del mateix va passar a la Reial Societat quan David Silva es veia forçat a deixar el futbol professional després de patir una greu roptura del lligament encreuat anterior als 37 anys. L’equip d’Imanol Alguacil tampoc s’entenia sense la seva pedra angular particular, però no té cap més remei que afrontar-la si vol repetir els èxits del curs passat amb la classificació per la Champions després d’acabar en el quart lloc a LaLiga. Fins ara, la pretemporada ha estat irregular amb dues derrotes que contrarresten amb els triomfs davant el Leverkusen i el Betis o un empat contra l’Atlètic. En el cas d’aquests tres amistosos s’ha aconseguit deixar la porteria a zero.

La Reial Societat té el gruix del grup definit. No obstant això, l’entrenador acumula baixes importants per rebre el Girona. Destaca l’absència d’André Silva per lesió, que ha de ser qui ocupi el buit de Sorloth, i també la d’Artiz Elustondo. Finalment, han arribat a temps jugadors que arrossegaven molèsties com Álex Sola i Zubimendi. El lateral de Mali Hamari Traoré, que ha aterrat aquest estiu a Sant Sebastià, té molts números de ser titular. Els davanters Carlos Fernández i Sadiq aspiren a disputar-se un lloc a l’onze titular per liderar l’atac de la Reial.

D’altra banda, el club basc va anunciar ahir la cessió de Gorosabel a l’Alabès.

El partit és un dels grans atractius de la jornada, per la proposta atractiva que presenten ambdós equips.

Imanol Alguacil: «Hem de jugar sense por contra el Girona»

Recordant l’últim empat 2-2 al Reale Arena de fa tot just tres mesos, Imanol Alguacil va comentar que espera veure «un bon partit» en l’estrena de LaLiga contra el Girona. «És un rival complicat, amb una proposta de joc des del darrere, amb una bona plantilla qualitat. Hem de jugar sense por i espero que els gols caiguin al nostre favor», va dir. Segons el tècnic, laReial Societat «comença amb bones sensacions»: «El llistó està molt alt, però tenim molta il·lusió. A veure si podem igualar o millorar el curs passat sabent que serà difícil».