L’aturada del setembre pot deixar el Girona sense nou jugadors

Blind, Yangel Herrera, Bueno, Arnau, Pablo Torre i Jastin entren a les preconvocatòries de les seves seleccions

Tsygankov i Dovbyk estan confirmats per Ucraïna així com Callens pel Perú

Yangel Herrera remata a porteria durant el partit contra el Getafe

Yangel Herrera remata a porteria durant el partit contra el Getafe / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

Aproximadament un terç de la plantilla del Girona farà les maletes durant la segona setmana de setembre per disputar partits internacionals durant la primera aturada de la competició per les finestres FIFA. Si dilluns la Federació Ucraïnesa de futbol anunciava que Viktor Tsygankov i Artem Dobvyk estaven citats pel doble compromís classificatori per l’Eurocopa contra Itàlia i Anglaterra, ahir el Girona va confirmar que la llista de futbolistes reclamats per les seves seleccions s’eleva a nou. A banda dels dos ucraïnesos, el Perú també ha citat Alexander Callens pels dos partits de la fase preliminar pel Mundial 2026 contra Paraguai i el Brasil. Per la seva banda, Yangel Herrera, Daley Blind, Santi BuenoArnau Martínez, Pablo Torre i també Jastin Garcia, han estat preconvocats per Veneçuela, Països Baixos i la selecció espanyola sub21 i caldrà veure si passen el tall final. En aquest sentit, sembla complicat que Jastin pugui anar-hi perquè es continua recuperant d’un esquinç que es va fer contra en un amistós contra l’Andorra. De la mateixa manera, s’haurà de veure si Callens, que es va lesionar en el mateix partit, pot anar-hi. A més a més, la continuïtat del peruà a la plantilla tampoc està assegurada. 

Daley Blind ja va ser reclamat per Ronald Koeman disputar la Lliga de les Nacions el mes de juny passat arran de la lesió de De Light. Tot i això, no va arribar a participar en cap partit. El defensa neerlandès, de 33 anys, ha disputat 101 partits amb la selecció, el darrer dels quals al març contra Gibraltar. Els Països Baixos s’enfronten el dia 7 contra Grècia (20:45) i el dia 10 viatgen a Irlanda (20:45) en partits de classificació per l’Eurocopa. Per la seva banda, Yangel Herrera, un fix amb Veneçuela, també tindrà doble cita si entra a la convocatòria final. La vinotinto s’enfronta a Colòmbia el dia 8 (1:00) i a Paraguai el dia 12 (00.00). Mentrestant, l’Uruguai no perd de vista Santi Bueno tot i la lesió. El defensa charrúa ja treballa amb el grup i podria estar disponible per viatjar a Sevilla divendres. Per això, Marcelo Bielsa l’ha preseleccionat pels partits contra Xile del dia 9 (1:00) i Equador del dia 12 (23:00). 

Arnau Martínez és un habitual a la sub21

Arnau Martínez és un habitual a la sub21 / ANIOL RESCLOSA

Jastin Garcia, la novetat

Per últim, la selecció espanyola sub21 ha inclòs Arnau, Torre i Jastin en la preconvocatòria. El defensa maresmenc és un habitual a les llistes de Santi Denia mentre que el càntabre fa més d’un any que no era reclamat. Per la seva banda, per a Jastin serà la primera vegada, sempre que estigui recuperat. El lleidatà, que també té nacionalitat portuguesa, ha triat jugar amb Espanya.