El San Roque de Lepe, rival del Girona a la Copa

 Els de Míchel s'enfrontaran al conjunt andalús de 2a RFEF a partit únic, en la primera ronda del torneig

El San Roque celebrant una victòria aquesta temporada.

El San Roque celebrant una victòria aquesta temporada. / DdG

Marc Brugués

Marc Brugués

Hauria pogut ser Rubí o Vic, que són a una horeta de camí, però no. El Girona haurà de fer 1.200 quilòmetres per anar a jugar contra el San Roque de Lepe en la primera eliminatòria de la Copa del Rei. El sorteig no va ser benèvol pel que fa a la distància i va aparellar els gironins amb el conjunt andalús, de 2a RFEF i que s’ha classificat per la competició per ser finalista de la Copa Federació. Un rival assequible per a un equip de Primera Divisió com el Girona que, a més a més, ha signat un inici de Lliga impactant. No obstant això, de patacades en aquestes primeres eliminatòries de Copa n’hi hagut a cabassos d’ençà que es juguen a partit únic al camp de l’equip de categoria menor. El Girona va patir-ho sense anar més lluny la temporada passada, en la segona eliminatòria, quan va perdre contra el Cacereño també de Segona RFEF (2-1). Abans, en la primera, havia superat, amb molt de patiment i a la pròrroga, el Quintanar del Rey, de Tercera RFEF (1-2). El partit a Lepe es jugarà la darrera setmana d’aquest mes, molt protablement el dimarts 31 o bé el primer de novembre. 

La setmana de Fires es presenta complicada, doncs, logísticament per al Girona. I és que després d’encetar-la el divendres 27 contra el Celta a l’estadi (21:00), i de desplaçar-se a Lepe dimarts o dimecres, l’equip haurà de tornar a viatjar per enfrontar-se a l’Osasuna el dissabte 4 al Sadar (14:00). Una quilometrada que ben segur que no agrada al cos tècnic, però que caldrà entomar i mirar de resoldre satisfactòriament.

El rival del Girona milita al Grup IV de la Segona RFEF des del 2021 i actualment és catorzè, posició de descens a Tercera RFEF, a la classificació. Tot i això, l’equip ve de guanyar al camp del Manchego (0-3) i, en principi, no està cridat a passar angúnies per salvar-se. De fet, la temporada passada va acabar setè, a set punts de les places de play-off d’ascens a Primera RFEF. El San Roque és un conjunt jove, amb pocs veterans amb experiència a la categoria llevat de Jesús Rueda, un central de 36 anys amb passat a Primera amb el Valladolid i a Segona també amb els castellans, a més a més del Còrdova i l’Extremadura. Al conjunt andalús també hi ha Sergio García, que va jugar un partit a Primera amb el Còrdova, Diego Gutiérrez i Seth Vega, que van tenir una presència testimonial a Segona amb el Las Palmas i el Cadis, respectivament. 

L’enfrontament és inèdit per al Girona, que visitarà per primera vegada Lepe (28.000 habitants) i s’estrenarà a l’estadi Ciudad de Lepe. El camp, inaugurat el 2011 té una capacitat per 3.511 espectadors. La temporada passada, el San Roque ja va enfrontar-se a un Primera Divisió, el Getafe, a la Copa. Els madrilenys, amb Portu a l’equip, va necessitar la pròrroga per classificar-se (2-3). 

Barça, Reial Madrid, Atlètic i Osasuna, que juguen la Supercopa i Amorebieta, vencedor de la Copa Federació, no entraran en competició fins a la segona ronda. Per la seva banda, l’Espanyol va quedar aparellat amb el Mensajero canari, el Manresa amb l’Oviedo, el Terrassa amb l’Albacete i l’Europa, amb l’Elx.