Vilablareix impulsa la creació d’una comunitat local d’energia amb plaques fotovoltaiques

La inversió inicial és de 48.878 euros, es posaran al sostre del pavelló i els veïns podran formar-ne part

Xerrada comunitat energetica vilablareix.

Xerrada comunitat energetica vilablareix. / Ajuntament de Vilablareix

DdG

L’Ajuntament de Vilablareix impulsa la creació d’una comunitat local d’energia en el municipi. El projecte consisteix en la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la coberta del pavelló municipal. Se subministraran energia elèctrica als edificis municipals i també s’obrirà als veïns que en vulguin formar part.

«Formaran part del projecte d’autoconsum compartit els equipaments municipals i llars de veïns i veïnes del poble. Es prioritzaran les llars més vulnerables» ha explicat la regidora de medi ambient, Imma Vilà. Per a poder-s’hi adherir, unes bases reguladores definiran els requisits i el sistema de priorització dels habitatges participants. Caldrà formalitzar la sol·licitud dins el termini i hi haurà una taxa segons la potència assignada.

«Els participants a la comunitat local d’energia podran consumir energia verda, generada al poble i alhora aconseguiran un estalvi econòmic a la factura d’electricitat» diu Vilà.

La inversió total en aquesta primera fase és de 48.878,05 euros per una instal·lació de 58,65 kWp i està subvencionat per la Diputació de Girona amb 36.000,00 euros. Aquesta primera fase permetrà la connexió d’entre 65 i 130 llars del municipi.

En paral·lel, l’Ajuntament està tramitant 3 projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques més en cobertes d’edificis municipals que permetran ampliar la comunitat energètica amb 292,21 kWp més a través de les ajudes de subvencions de l’ICAEN, amb una inversió que ronda els 350.000 euros.