Dia de reunions i visites de Lluc Salellas com a nou alcalde de Girona

Fa una trobada amb els disset membres del govern independentista per posar-se en marxa «el més aviat possible»

Es reuneix amb Marta Madrenas per fer el traspàs del càrrec

Visita els treballadors municipals

Un dels primers actes de l’alcalde va ser anar a la reunió de l’ANC de diumenge i ja ha causat les crítiques del PSC

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El nou alcalde de Girona, Lluc Salellas, aprofita els primers dies per posar-se al dia amb el funcionament ordinari de l’Ajuntament i, al mateix temps, per assistir a tants actes com li és possible. Ahir era el primer dia laborable i va tenir una agenda farcida de trobades. Al llarg de la tarda va celebrar la primera reunió de govern inyegrat per disset regidors de les tres formacions independentistes (Guanyem, Junts i ERC) i es va trobar amb la ja exalcaldessa, Marta Madrenas, que li va acabar de fer el traspàs del càrrec.

El diumenge havia estat una estona en alguns dels actes del barri de Vista Alegre i a la presentació del full de ruta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Ahir, després de deixar les dues filles a l’escola, va voler visitar els treballadors municipals. Va ser un dels primers moviments a dins de l’edifici consistorial. «La primera cosa que he volgut fer com a alcalde de Girona ha estat saludar les treballadores i treballadors de l’Ajuntament. Ells són qui fan funcionar la nostra ciutat i per això els volem escoltar des del primer dia», va apuntar Salellas. Ho va fer acompanyat amb la vicealcaldessa i primera tinent d’alcaldia, Gemma Geis, que havia dit que una de les primeres coses que volia fer si era escollida com a màxima mandatària, era també visitar els empleats de l’Ajuntament. També hi havia el segon tinent d’alcaldia, Quim Ayats. La jornada també va incloure una trobada amb el secretari general de la corporació, José Ignacio Araujo, i el seu equip, així com òbviament amb els treballadors de l’àrea d’alcaldia.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el nou batlle va apuntar que el seguit de trobades responen a l’interès de «poder posar en marxa el més ràpid possible el nou govern». L’alcalde de Girona preveu que entre dimecres i dijous ja estigui «tot nomenat». La intenció és nomenar els regidors aquesta setmana i que entre principis i mitjans de la vinent ja se celebri el ple de cartipàs, on també quedaran establertes les retribucions.

"Ni Barcelona ni Madrid"

Salellas és conscient que està al capdavant de l’únic ajuntament independentista que hi ha a les quatre capitals catalanes. «Per a mi és un orgull representar un govern que no dependrà dels interessos de Barcelona ni de Madrid, que se centrarà especialment en la ciutat», va subratllar als mitjans. I també, va precisar, ser alcalde d’una Girona que també «defensarà els interessos del país».

«Per tant, aquestes dues idees, no dependre dels poders de l’Estat ni de l’Íbex 35, i al mateix temps centrar-nos en la ciutat, seran els dos eixos vertebradors que tindrà el govern de Girona», va afegir. L’alcalde va assegurar que «l’eix nacional, la llengua, la cultura catalanes i el dret a l’autodeterminació» són «drets bàsics i col·lectius» que tots els ajuntaments haurien de defensar.

Va insistir en què la monarquia «no té cabuda» a la ciutat, que amb l’Estat s’hauran d’entendre per desencallar temes com l’Arxiu Provincial o la plaça d’Espanya i que espera que l’Estat destini a Girona «els recursos que no s’han invertit durant anys»

A l’agenda d’avui té previst assistir a l’acte de cloenda del curs 2022-23 de les Aules d’Extensió Universitària que se celebra aquesta tarda a l’Aula Magna de la Casa de Cultura.

"Que no caigui en la retòrica nacionalista buida"

El PSC de Girona van demanar ahir al nou alcalde, Lluc Salellas, que «no segueixi els passos de Marta Madrenas» i caigui «en la retòrica nacionalista buida». El grup municipal liderat per Sílvia Paneque li va reclamar «que comenci a governar per al conjunt de la ciutadania».

Els socialistes interpreten «com una declaració d’intencions» l’assistència de Lluc Salellas a l’acte polític que aquest diumenge l’ANC va celebrar a l’Auditori i diuen que això els fa «témer» que «la gestió del dia a dia a l’Ajuntament continuï sense ser el més important per al govern». Per al PSC, «no podem afirmar un dia que es governarà per a tothom, i al següent anar a representar l’Ajuntament de Girona a un lloc on es vol excloure la majoria dels gironins i gironines».