L’Ajuntament de Girona proposa cogestionar espais municipals amb la gent gran

Davant l’envelliment el consistori pretén repensar les activitats, com obrir els casals els diumenges

Dinar popular per la gent gran de Taialà.

Dinar popular per la gent gran de Taialà. / Aniol Resclosa

Josep Coll

Josep Coll

En l’acte «Generació Senior: Solucions per a un futur» organitzat per el Diari de Girona hi va participar la nova regidora de La ciutat que Cuida, Gemma Martínez. Una regidoria que assumirà les polítiques de Gent Gran. Martínez va posar sobre la taula les taxes d’envelliment i va apuntar que a Girona «tenim alguns barris envellits».

«Davant aquesta realitat» a l’Ajuntament «no ens queda més» que preveure i planificar diferents serveis i actuacions que s’hauran de desplegar. Entre altres aspectes, en aquest acte Martínez va parlar de noves formes d’oci i lleure per a la gent gran. En aquest sentit, va parlar d’assajar la cogestió dels espais municipals per propi col·lectiu i també d’ampliar l’oferta de lleure allà on els recursos públics no arriben. La regidora va parlar de poder obrir els casals els diumenges, i que aquests casals fossin gestionats per l’associació de gent gran o per una entitat.

D’aquesta manera, la regidora de La ciutat que Cuida creu que s’ha de «repensar la societat» i, per això, s’han de «planificar les polítiques vers la gent gran». Tot això, davant el «progressiu envelliment que s’espera de l’anomenat baby boom». Així, també va proposar adaptar els espais de la ciutat, impulsar el cohabitatge o millorar el transport públic, entre d’altres.

Subscriu-te per seguir llegint