Cassà de la Selva dedica un espai a la mort gestacional, perinatal i neonatal

L’Escola d’Art Josep Lloveras ha dissenyat i ha donat forma a la proposta creativa

La capella està ubicada al cementiri municipal.

La capella està ubicada al cementiri municipal. / Ajuntament de Cassà de la Selva.

Redacció

Coincidint amb el dia de Tots Sants, Cassà de la Selva va inaugurar aquest dimencres una capella dedicada a la mort gestacional, perinatal i neonatal, ubicada al cementiri municipal. L’objectiu és que les famílies tinguin un punt físic on poder homenatjar els seus fills i filles. També es vol contribuir a fer visible un dol existent a la societat, i que sovint està silenciat o infravalorat. L’espai s’ha creat amb la col·laboració de l’Associació Bressols de Girona.

L’Escola d’Art Josep Lloveras s’ha encarregat de dissenyar i donar forma a la proposta creativa que es pot visualitzar a la capella, pintant un mural que il·lustra un infant sobre una branca intentant agafar una papallona. S’hi pot llegir:«fins i tot el peu més petit deixa una gran petjada al cor». Els alumnes de l’escola d’art, a través d’unes classes que es faran pròximament, continuaran treballant el concepte de la mort en diferents cultures, l’arquitectura funerària i altres elements relacionats amb el tema.

En l’acte d’inauguració hi van participar diverses famílies afectades, l’Associació Bressols, la Jove Orquestra de Cassà i els Joves Marxants de Paraules. Representants de l’Ajuntament de Cassà i la regidoria de Ciutadania i Serveis Socials, van mostrar el seu suport amb les famílies que han passat per aquesta situació i els van encoratjar a tirar endavant.

La mort gestacional, perinatal i neonatal, són les pèrdues que es donen ja sigui durant la gestació, a partir de la setmana 28, (considerades morts fetals tardanes), durant el naixement, o les morts dels nounats fins als vint-i-vuit dies de vida.