Presó per un firaire que va abusar d'un nen en una atracció de Girona

L'home ha admès els fets i la pena, de 2 anys i un dia

Li han rebaixat la condemna perquè té una discapacitat que el fa ser més impulsiu

El firaire ha admès els fets davant el tribunal de l''Audiència de Girona.

El firaire ha admès els fets davant el tribunal de l''Audiència de Girona. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys i un dia de presó un treballador d'una atracció de les fires de Girona per abusar d'un nen de 6 anys el 31 d'octubre de 2021. Tal com ha reconegut ell mateix, treballava en una atracció inflable de grans dimensions dirigida a infants fent de vigilant al seu interior. Cap a dos quarts de nou del vespre va acostar-se a un nen de sis anys que havia entrat feia pocs instants dins l'atracció, i es va aprofitar que l'espai estava pràcticament a les fosques per tal de tocar-li els genitals.

Els fets van ser denunciats el mateix dia, i el jutjat d'Instrucció 2 de Girona va acordar-li una mesura d'allunyament cap a la víctima.

L'home s'enfrontava a 5 anys de presó, però ha admès els fets davant el tribunal de la secció quarta i ha pactat amb la fiscalia una rebaixa de pena. Segons ha explicat la forense, té acreditada una discapacitat que, si bé no li impedeix conèixer les normes, sí que compromet lleugerament les seves capacitats volitives i el fa més impulsiu. Per això se li ha aplicat una atenuant de malaltia mental que ha rebaixat la pena fins als 2 anys i un dia de presó, que haurà de complir juntament amb una mesura d'allunyament cap a la víctima durant 8 anys. Tampoc podrà treballar en feines que requereixin contacte amb menors d'edat durant 15 anys. La sentència és ferma.