Com ha de ser la nova assegurança de responsabilitat civil per a gossos?

La Llei de Benestar Animal exigeix assegurances de responsabilitat civil per a gossos i cursos obligatoris per a tots els amos

Gos

Gos / Pixabay

Ágata Candela Millán

La Llei de Benestar Animal ha introduït canvis significatius en la tinença de gossos, inclosa l'obligació de contractar una assegurança de responsabilitat civil i la necessitat d'obtenir una acreditació després de completar un curs específic. Aquestes mesures tenen com a objectiu fomentar la tinença responsable i garantir la seguretat de les persones. Les propietats amb gossos també estan obligats a complir amb la nova normativa.

Tot i que, les assegurances de responsabilitat civil ja eren obligatòries per als gossos considerats de races potencialment perilloses, la nova normativa amplia aquest requisit a tots els gossos, sense importar la seva raça. L'assegurança haurà de cobrir possibles danys materials i lesions personals causades a tercers, excloent danys al propi propietari o als qui acceptin la tinença de l'animal voluntàriament.

Assegurança de responsabilitat civil per a gossos: preus

Aquesta mesura implica un augment en el cost de tenir un gos, ja que les despeses de l'assegurança se sumaran a les cures, la manutenció i les despeses veterinàries habituals. S'estima que el preu de l'assegurança de responsabilitat civil per a gossos variarà entre 25 i 150 euros, depenent de la companyia asseguradora, l'edat de l'animal, la mida i, en alguns casos, la raça.

A més de l'obligació de l'assegurança, la nova llei també exigeix als propietaris dels gossos la realització d'un curs gratuït i en línia per obtenir una acreditació que els certifiqui com a aptes per tenir cura de l'animal. Els actuals propietaris de gossos tindran un termini de dos anys per completar aquest curs.

La implementació d'aquestes mesures reflecteix la preocupació creixent pel benestar animal i la seguretat pública en relació amb la tinença de gossos. En assegurar que els propietaris de mascotes estiguin informats i assegurats adequadament, la nova legislació busca reduir el risc d'incidents i fomentar una convivència harmoniosa entre humans i animals.

Els amos dels gossos, les companyies asseguradores i els professionals del sector s'hauran d'adaptar a les noves disposicions i treballar plegats per garantir el compliment de la llei.

La nova Llei de Benestar Animal busca promoure la tinença responsable de gossos en exigir als propietaris una assegurança de responsabilitat civil i fer un curs de capacitació. Aquestes mesures, encara que augmenten els costos associats a tenir un gos, poden millorar significativament la seguretat i la convivència entre les mascotes i les comunitats. Després de tot, com diu la saviesa popular, “és millor prevenir que curar”, i aquests canvis apunten a garantir que les nostres mascotes siguin sempre una benedicció i no una preocupació.