Opinió

El feixisme no pot guanyar

Aquest 28 de juny, les comunitats LGTBI tornem a commemorar la revolta d’Stonwell, revolta del 1969 quant Lesbianes, Trans*, bisexuals i gais es van enfrontar a la repressió policial. Aquesta data es pren com l’inici de la segona generació del moviment LGTBI que lluitarà per l’alliberament dels col·lectius dissidents discriminats.

La primera generació del moviment LGTBI té el seu inici en l’època d’entreguerres, un moviment que tindrà una gran importància a Europa, especialment a Alemanya, però també a França o Anglaterra. Aquest moviment pioner va ser exterminat pel nazisme. El triangle rosa que portaven els presos homosexuals en els camps de concentració, ha quedat com a símbol internacional de la nostra memòria.

La frase «covar l’ou de la serp» ha quedat com expressió del creixement del feixisme, des del títol del llibre de 1998, del genial periodista Eugeni Xammar, a la pel·lícula d’Ingmar Bergman de 1977.

Ara ja podem dir que tenim la ultradreta a les institucions. Ara el feixisme amb la complicitat de la dreta governa municipis i comunitats com el País Valencià o Ses Illes.

Els discursos d’odi s’han apropiat de l’actualitat, el racisme, la misogínia o l’lgtbi-fòbia són defensats desacomplexadament per aquestes noves serps. No podem romandre indiferents, ni pensar que és inevitable l’adveniment d’una nova època de foscor en el nostre país. Si ens creiem veritablement els principis democràtics i els drets humans, hem de presentar batalla a tot arreu, ja sigui a les eleccions del 23 de juliol, ja sigui al carrer el 28 de juny.

Que ningú s’equivoqui, lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i tota la resta de dissidents a la norma, no pensem tornar a l’armari, lluitarem pels nostres drets a les institucions i al carrer, i cercarem la solidaritat mútua amb la resta de moviments, com l’antiracista o el feminista.

Necessitem la unitat de totes aquelles organitzacions i persones que no combreguin amb els discursos d’odi i amb el feixisme. Que ni per un segon ningú pensi que el feixisme ens ha guanyat la batalla.

Subscriu-te per seguir llegint