Opinió

Mola?

Algú es va inventar l'eslògan que deia: La copa mola. Però en realitat la Copa del Rei li ha molat ben poc al Girona FC. Com a equip petit que ha estat fins fa ben poc, els gironins no han tingut pràcticament ni l'alegria de fer-ne una de grossa contra un dels grans, a excepció d'haver eliminat a l'Atlético de Madrid a vuitens de final la temporada 18/19, camí que va acabar una ronda després contra el Real Madrid.

Fins aquell moment, en aquestes darreres quinze temporades, Hércules, CeltaHuesca -en dues ocasions-, Deportivo, Sporting, Getafe, Valladolid, Nàstic i Llevant havien apartat l'equip gironí del somni. I des de la campanya 18/19, els botxins han estat el Vila-real, en dues ocasions; el Rayo Vallecano i el modest Cacereño en el darrer curs. El resum de tot plegat, no haver superat mai els quarts de final i haver-se quedat dos cops a vuitens.

Però aquest any que l'equip de Míchel ho està petant a la lliga, també podria ser l'any de la Copa, malgrat que les estadístiques no són molt favorables a què això succeeixi, tot i que a Girona es somiï en guanyar el campionat de la regularitat, somni que es multiplica si també es posa l'opció de donar una sorpresa majúscula a la competició del KO.

Guanyar lliga i copa el mateix any és un fet que només ha assolit el FC Barcelona en els darrers vint-i-sis cursos. Els blaugranes varen aconseguir doblets el 1998, 2009, 2015, 2016 i 2018. Fora d'ells ningú més i per buscar algun antecedent anterior cal anar a la temporada 1995/96, amb els dos títols guanyats per l'Atlético de Madrid.

Els matalassers varen obrir amb el seu títol un període de reivindicació dels equips més modestos capaços de trencar el binomi de Barça i Madrid, en el qual en algunes temporades també es colava el mateix Atlético de Madrid. D'aquesta manera es varen endur el títol de Copa el València (1999, 2008 i 2019), l'Espanyol (2000 i 2006), el Saragossa (2001 i 2004), el Deportivo (2002), el Mallorca (2003), el Betis (2005 i 2022), el Sevilla (2007 i 2010) i la Real Societat (2020).

Però tornant a l'únic equip que ha fet un doblet en les tres darreres dècades, més enllà del Barça, en aquell equip matalasser que entrenava Radomir Antic hi havia noms tan il·lustres com els del porter Molina; els defenses Solozábal Vizcaíno; els migcampistes CamineroPantic o Diego Pablo Simeone; els davanters Paolo Futre Kiko Narváez; i també dos gironins, Roberto Fresnedoso i Delfí Geli.

Ja tindria la seva gràcia que vint-i-vuit anys després de celebrar dos títols des de la gespa, l'actual president del Girona FC els pogués celebrar, també de blanc-i-vermell, des de la llotja. Això sí que molaria!

Subscriu-te per seguir llegint