Opinió

Rècords

Míchel té entre cella i cella aconseguir rècords nous pel Girona FC. Ja la temporada passada volia superar els 51 punts fets per Machín en l'any de l'estrena a Primera. I malgrat que va lluitar per entrar a Europa fins al darrer partit jugat al camp de l'Osasuna, no va assolir-ho. Avui pot caure aquest registre.

D'entrada, la setmana passada amb l'empat al camp de l'Almeria ja es varen sumar 49 punts i d'aquesta forma s'igualava el registre fet en les trenta-vuit jornades de tot el curs passat. Una autèntica bestiesa que continua demostrant el gran any que està portant a terme el conjunt gironí. Avui Míchel, els seus homes i tota l'afició saben que un triomf contra el Sevilla serviria per sumar 52 punts, superar els 51 esmentats i establir un nou registre que seria fàcilment ampliable amb tot el que queda de lliga.

Però més enllà d'això, i tenint en compte la velocitat de creuer que porta l'equip, aquesta pot ser també una temporada per superar els registres obtinguts com a locals, en els quinze anys precedents a la LFP. La millor temporada que ha viscut l'aficionat gironí que ha assistit a l'estadi va ser amb Rubi a la banqueta, és a dir la 12/13, quan l'equip va sumar 48 punts com a local. El bagatge va ser de quinze victòries, tres empats i només tres derrotes.

Després d'això, un altre curs destacat va ser el 19/20, just quan l'equip havia perdut la categoria i es tornava a Segona A. Malgrat tenir quatre entrenadors diferents: Unzué, Moreno, Martí i Francisco, l'equip va sumar quaranta-set punts a Montilivi, amb catorze triomfs, cinc empats i dues úniques derrotes.

Cal tenir en compte que en els dos casos anteriors, l'equip militava a Segona divisió, amb la qual cosa la lliga era de quaranta-dues jornades, és a dir vint-i-una com a local. Si es miren els números fets pel Girona FC a Primera, quan només es juguen dinou partits a casa, el millor any a Montilivi va ser la campanya passada, amb trenta-tres punts sumats, després de guanyar deu encontres, empatar-ne tres i perdre'n sis.

En els dos altres anys a la màxima categoria, el bagatge és més baix. Vint-i-set punts l'any de Pablo Machín i només quinze amb Eusebio. Posats en l'actualitat, el Girona FC ha sumat vint-i-cinc punts fins al dia d'avui com a local. A Montilivi només hi ha guanyat el Real Madrid i hi ha empatat l'Athletic, ja que els altres vuit rivals que hi han passat n'han sortit derrotats. Amb aquests vint-i-cinc punts, el millor registre a Primera està a tres victòries, mentre que intentar igualar els números fets a Segona obliga que en les nou jornades que queden de lliga del camp gironí no en puguin volar més de quatre punts. Una fita complicada, però que sembla clar també es poden plantejar Míchel i l'equip.

De moment, i com diu el tècnic, partit a partit, ja que si avui es derrota els sevillans, s'hauran sumat vint-i-vuit punts. S'hauran superat els números de les dues primeres temporades a la màxima categoria i el registre del mateix Míchel ja estarà més que amenaçat. I serà el mateix tècnic el primer que el voldrà esmicolar.

Subscriu-te per seguir llegint