Opinió

Pitxitxis

Parlàvem en una de les primeres jornades de lliga dels golejadors que ha tingut el conjunt gironí al llarg d'aquesta etapa moderna del club. Ho fèiem en números totals, repassant una llista que fins aquesta temporada havia tingut cent catorze golejadors diferents, des del debut a Segona A, la campanya 2008/09.

Avui no tornarem a incidir sobre aquest fet, però sí sobre aquells jugadors que cada any s'han atorgat amb la seva punteria de cara a la porteria rival, amb el cartell particular de pitxitxi del conjunt gironí.

Cal fer-ho, ara que Montilivi ha descobert Artem Dovbyk, a hores d'ara màxim golejador de l'equip amb catorze gols. L'ucraïnès, que va arribar a Girona procedent del Dnipro del seu país i que també ha jugat a Moldàvia, va camí de convertir-se de manera definitiva en el màxim referent ofensiu de la temporada, superant el mateix Cristhian Stuani, a qui li ha robat la plaça de titular.

De moment, el que ha aconseguit fins ara Dovbyk és superar diversos màxims golejadors gironins d'aquests darrers anys. Ha deixat enrere Felipe Sanchón, que com a màxim golejador va fer sis gols en la campanya 2008/09; també els 10 gols de Kiko Ratón el curs 2009/10; els 9 que van convertir la parella Gerard Bordas/Ortuño, en els més realitzadors de la 2013/14; o els també 9 de Mata en la 2015/16. L'ucraïnès també ha superat els 11 gols de Sylla en la campanya 2020/21 i els 13 de Taty Castellanos el curs passat. I amb els seus gols actuals ha atrapat els 14 que va fer Samuele Longo en la temporada 2016/17.

A partir d'aquí, li queden registres per igualar. Els que té més a prop són els 16 de Fran Sandaza en la 2014/15; els 17 de Javi Acuña en la 2012/13; els 18 de Ranko Despotovic en la 2010/11; o els mateixos 18 de Ferran Corominas en la 2011/12. I evidentment, tots els registres de Cristhian Stuani.

L'uruguaià va arribar a Girona per jugar a Primera divisió la campanya 2017/18 i en aquests sis cursos ha estat l'home gol de l'equip quatre vegades, fita que ha aconseguit amb números que han enlluernat. En els dos primers anys, va marcar 21 i 19 gols respectivament i posteriorment a Segona A va fer-ne 31 la campanya 2019/20. En la 2021/22 va anotar 24 gols.

Que Dovbyk tingui Stuani al costat a cada entrenament i que sàpiga dels seus números, no ha de ser altra cosa que una motivació constant per convertir els seus catorze gols actuals en una xifra molt més alta, aprofitant les setze jornades de lliga que queden per disputar.

Diuen les matemàtiques que si manté la mateixa mitjana de gols marcats fins ara i en vint-i-dues jornades n'ha sumat 14, en el total de les trenta-vuit de la lliga n'hauria de signar 24.

Si ho fa, encara quedarà lluny de Stuani en números totals, però el xarrua tindrà definitivament el seu hereu. I l'ucraïnès haurà fet la seva explosió definitiva per deixar de ser Dovbyk i convertir-se definitivament en Golbyk, el nou heroi de l'àrea petita que marca gols de manera individual, per parelles o de tres en tres. L'heroi que Montilivi ja ha començat a idolatrar.

Subscriu-te per seguir llegint