Netflix trasllada a Barcelona el món apocalíptic de «Bird Box»

Els germans Álex i David Pastor dirigeixen una superproducció amb Mario Casas de protagonista que s’estrena a la plataforma el 14 de juliol

Una escena de la pel·lícula «Bird Box Barcelona».  | NETFLIX

Una escena de la pel·lícula «Bird Box Barcelona». | NETFLIX / jose oliva/efe. barcelona

jose oliva/efe. barcelona

Una Barcelona postapocalíptica torna a ser protagonista en una pel·lícula dels germans Álex i David Pastor, Bird Box Barcelona, una superproducció de Netflix que la plataforma estrenarà el proper 14 de juliol protagonitzada per Mario Casas, l’anglesa Georgina Campbell i el mexicà Diego Calva. La pel·lícula dels Pastor, una expansió de Bird Box (A Ciegas, en la seva estrena a Espanya), una sorpresa quan es va estrenar el 2018, parteix del mateix plantejament: l’arribada d’una misteriosa presència que està destruint la població, que fa que quan s’enfronten a la llum solar no puguin evitar el desig de suïcidar-se.

Amb aquesta premissa, els Pastor situen Sebastián (Mario Casas) en un viatge de supervivència a través dels deserts carrers de Barcelona, i pel camí es troba amb altres supervivents amb què forma aliances incertes per intentar escapar-se. En la seva segona producció amb Netflix després d’haver estrenat Hogar el 2020, David Pastor matisa que «han estat dues col·laboracions molt diferents, perquè Hogar era una pel·lícula purament espanyola, més petita, feta amb Netflix Espanya, mentre que aquesta és una pel·lícula més gran, realitzada amb Netflix Internacional».

La proposta dels dos germans d’ambientar a Barcelona la mateixa situació de Bird Box va agradar «conceptualment» a Netflix: «Mentre al film original Sandra Bullock viu la seva aventura als Estats Units, nosaltres intentem preguntar-nos què està passant en paral·lel a Europa respectant les regles d’aquest món, amb les mateixes criatures». Per a l’elecció del repartiment, tenien clar que volien treballar amb Mario Casas pel «talent físic i la capacitat per viure una autèntica muntanya russa emocional». En el cas de Georgina Campbell, tots dos directors eren «molt fans del seu episodi de la sèrie Black Mirror» i el repartiment es va completar amb el mexicà Diego Calva, l’argentí Leonardo Sbaraglia i «el millor del cinema espanyol que poguéssim aconseguir, un dream team», que inclou Gonzalo de Castro, Lola Dueñas, Michelle Jenner o Patrick Criado.