La vitamina que no t'ha de faltar si vols protegir-te de l'estrès

Pots trobar-la a l'alvocat, les nous, el salmó i la carn de vaca

La vitamina que no t'ha de faltar si vols protegir-te de l'estrès

La vitamina que no t'ha de faltar si vols protegir-te de l'estrès / CC0

Redacció

Honestedat abans de res: quants aliments processats consumeixes a la setmana sense preocupar-te el més mínim que et proporcionen calories sense cap mena de micronutrients associats? Més dels que sols reconèixer. Però les vitamines, un dels dos micronutrients bàsics juntament amb els minerals, exerceixen papers fonamentals al teu organisme. De debò. Un bon exemple d'això es troba a la vitamina B6, també coneguda com a piridoxina, l'impacte de la qual en el teu estat anímic és brutal.

La cadena de reaccions és així: el teu estat anímic depèn en bona mesura dels neurotransmissors que s'alliberen al teu organisme, el control dels neurotransmissors els realitza el sistema nerviós i el bon funcionament del sistema nerviós està relacionat amb l'activitat de la vitamina B6 . Una cadena que ja ha estat demostrada científicament. Concretament en aquesta investigació desenvolupada per científics de la School of Psychology and Clinical Language Sciences de la Universitat de Reading, al Regne Unit.

Fins a tal punt és estreta aquesta relació que, segons indiquen des de Vitònica, "prendre suplements d'aquesta vitamina en concret redueix l'ansietat i l'estrès" en persones que no tenen els nivells adequats. Al capdavall, i si aconsegueixes assolir-los des de la dieta, l'excés de vitamina B6 que poguessis obtenir mitjançant suplements aniria directament al vàter via orina. O dit d'una altra manera, “un cop aconseguim un llindar mínim, com amb totes les vitamines i minerals, no aconseguirem millors resultats amb més quantitat”.

Aliments rics en vitamina B6

Però has d'assolir aquest llindar mínim. I en realitat no és complicat. La llista de fonts riques en vitamina B6, segons aquest mateix mitjà, inclou peixos com la tonyina o el salmó, carns com la de vaca o la de porc, fruita seca com les nous o llegums. I no t'oblidis de delícies com l'alvocat, la síndria o la pruna. Per poc que portis una alimentació variada, compliràs els requeriments, però si t'afartes de precuinats industrials per no voler passar uns minuts cuinant tot es complica. Depèn de tu.

De la mateixa manera, t'has de preocupar d'assolir els nivells mínims recomanats de vitamina D, ja que “redueix considerablement els nivells de depressió”. I també afecta els índexs d'ansietat. El millor és que amb aquesta ho tens fins i tot més fàcil: n'hi ha prou que t'exposis a la llum solar diversos dies a la setmana durant 15 minuts. També pots afegir peix blau a la dieta, ja que és l'aliment que conté nivells més alts de vitamina D. Sí, ets el que menges.