Dieta líquida per aprimar-se: és perillós no menjar res sòlid durant diversos dies?

Dieta líquida per aprimar-se: és perillós no menjar res sòlid durant diversos dies?

Dieta líquida

Dieta líquida / PEXELS

Azucena Mendieta Delgado

Una dieta líquida per aprimar-se és un tipus de dieta en què es consumeixen exclusivament líquids o aliments en forma líquida. Aquesta dieta pot ser útil per a una ràpida pèrdua de pes o com a preparació per a certs procediments mèdics. No obstant això, pel fet que pot ser molt baixa en calories i pot no proporcionar tots els nutrients necessaris, no és recomanable seguir-la durant un període perllongat sense la supervisió d'un professional de salut.

Exemple de dieta líquida per aprimar-se

A continuació us proporcionem un exemple bàsic d'una dieta líquida per aprimar-vos. Recordeu que aquest és només un exemple i que les necessitats individuals poden variar:

  • Esmorzar:

 Un batut de proteïnes a base de proteïna en pols, aigua, gel i potser una petita porció de fruita com maduixes o plàtan.

 Te verd o cafè sense sucre (pots afegir llet desnatada o beguda vegetal si ho prefereixes).

  • A mig matí:

 Brou de verdures baix en sodi o brou de pollastre.

 Suc de verdures fresc, preferiblement fet a casa per evitar l'excés de sucres i conservants.

Sucs de verdures

Sucs de verdures / @PRESSFOTO

  • Dinar:

 Un altre batut de proteïnes, potser amb espinacs i cogombre afegits per a més nutrients.

 Infusió o aigua.

  • Berenar:

 Te d'herbes sense cafeïna.

 Un petit suc de fruites naturals, sense sucres afegits.

  • Sopar:

 Brou de verdures o de pollastre.

 Batut a base de iogurt grec baix en greix, aigua, gel i baies.

  • Begudes:

Aigua, aigua amb llimona, infusions i brous són essencials per mantenir-se hidratat.

Consideracions a tenir en compte a la dieta líquida

Si et planteges seguir una dieta líquida has de tenir en compte diversos aspectes com ara el temps màxim que és aconsellable seguir aquest règim i les conseqüències que pot tenir per al teu organisme.

  • Durada: Aquesta dieta no s'ha de seguir durant més d'uns quants dies sense la supervisió d'un professional de la salut.
  • Nutrients: És probable que no estiguis obtenint tots els nutrients que el teu cos necessita, com ara fibra, greixos saludables i certes vitamines i minerals.
  • Efecte rebot: Quan tornis a la teva dieta normal, és probable que recuperis el pes perdut ràpidament si no fas la transició adequadament.
  • Salut general: Les dietes extremadament baixes en calories poden ser perilloses per a algunes persones, especialment aquelles amb certes condicions mèdiques.

Si estàs considerant una dieta líquida per aprimar-te, és essencial que ho parlis amb un metge o nutricionista per assegurar-te que és adequada per a tu i rebre recomanacions adaptades a les teves necessitats individuals.