Lloret restaura les portes de la casa-museu Can Font

És l’únic equipament públic indià visitable

Una persona fent les tasques de restauració.

Una persona fent les tasques de restauració. / Ajuntament de Lloret de Mar

DdG

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha contractat una empresa de restauració per a realitzar una intervenció de conservació i restauració a les portes de la casa-museu de Can Font, un edifici de propietat municipal que data de 1898 i que va pertànyer a l’indià Nicolau Font i Maig, Conde Jaruco. Aquesta és l’única casa-museu pública indiana visitable arreu de Catalunya.

Les portes i l’entrada són d’estil modernista i destaquen els elaborats treballs artesanals realitzats amb fusta, ferro i vitralls. Les tasques que s’han dut a terme són curatius i preventius de la fusta amb la intervenció a la porta de caoba, que presenta abundants orificis i pèrdues provocades per l’atac d’insectes xilòfags i en el forjats, amb un tractament de vernissatge, per a tractar l’alteració cromàtica i l’enfosquiment. Finalment s’ha dut a terme una neteja general per a eliminar les taques i brutícia superficial.

Tots els dissabtes d’abril a octubre, a les deu del matí, l’Ajuntament de Lloret de Mar ofereix la Ruta Indiana, un recorregut pel passat indià de la vila.