La jutge deixa lliure el conductor causant de l'accident mortal de Vilobí però li retira el carnet i el passaport

La magistrada també li imposa més mesures cautelars com compareixences quinzenals al jutjat i la privació de conduir cap vehicle

Va conduir contra direcció per l'Eix Transversal i va provocar la mort d'una conductora de 41 anys i en va ferir una altra d'un vehicle que el va haver d'esquivar

Eva Batlle

Eva Batlle

El conductor de 48 anys que va causar l'accident de trànsit mortal de diumenge Vilobí d'Onyar ha quedat amb llibertat provisional, però la jutgessa li ha imposat diverses mesures cautelars.

Aquest dimecres va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció 3 número de Santa Coloma de Farners en funcions de guàrdia i la magistrada ha decretat la retirada del passaport i del carnet de conduir. Al mateix temps també li imposa la privació de conduir un vehicle i haurà de comparèixer cada 15 dies al jutjat, com confirmen des del TSJC.

La causa està oberta per delicte de conducció sota efectes alcohol i delicte homicidi amb dol eventual. Aquest tipus d'homicidi és produeix quan el subjecte no busca matar la persona, però sap que els seus actes li poden provocar la mort, i així i tot realitza aquesta conducta.

En el cas de Vilobí d'Onyar l'accident de trànsit va ser molt aparatós, d'entrada perquè l'home va conduir contra direcció i temeràriament per la C-25. I no només va xocar frontalment, contra un cotxe on anava la veïna de 41 anys de Santa Coloma i que va acabar morint. Si no que també un altre vehicle el va haver d'esquivar i una altra conductora va sortir de la calçada, aquesta va resultar ferida de poca gravetat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor el mateix dia a l'hospital Josep Trueta de Girona. Aquest va donar positiu amb 0,40 mg/litre d'aire expirat a la primera prova d'alcoholèmia, però a l'hospital se li van haver de fer més anàlisis i es va realitzar més indagacions fins a ser arrestat. El conductor també va resultar ferit greu.

Subscriu-te per seguir llegint