Alliberen quatre dones a qui obligaven a prostituir-se en pisos de Blanes

Els proxenetes les vigilaven tot el dia amb càmeres de seguretat

La Policia Nacional ha detingut cinc persones, entre els quals hi ha els dos caps que han ingressat a presó

També subministraven cocaïna als clients que ho demanaven i blanquejaven els guanys a través d'un bar i una botiga d'alimentació

Vídeo | Alliberen quatre dones a qui obligaven a prostituir-se en pisos de Blanes

CNP

E.B.

La Policia Nacional ha alliberat quatre dones a qui obligaven a prostituir-se en pisos de Blanes . A més, les víctimes de tràfic d'éssers humans estaven vigilades tot el dia a través de càmeres de seguretat que gestionaven els proxenetes a través dels seus telèfons mòbils.

Els agents han arrestat cinc persones que conformaven l'organització criminal que captava joves vulnerables i les enganava per després explotar-les sexualment en dos pisos de cites. Entre els arrestats hi ha els dos caps de la banda, que han ingressat a presó. Aquesta organització criminal a més, augmentava els beneficis amb la venda de cocaïna als clients i blanquejava els guanys a través d'un bar i una botiga d'alimentació. Durant els escorcolls dels locals i pisos, la Policia Nacional ha realitzat cinc registres i han intervingut 3.000 euros i 21 dosis de cocaïna.

Les víctimes eren dones joves en situació de necessitat, principalment d'origen colombià, que eren captades amb la promesa d'una vida millor a Espanya, però al final acabaven exercint la prostitució. Els beneficis obtinguts pels explotadors, inclosos els de la venda de cocaïna, eren blanquejats mitjançant un bar i una botiga d'alimentació.

La investigació policial que ha aconseguit alliberar les quatre dones i desmantellar l'organització criminal va començar el mes de maig de l'any passat. En aquestes dates els agents van tenir coneixement de l'existència a Blanes d'aquesta banda que es dedicava presumptament a captar, principalment a Colòmbia, dones joves en situació de necessitat econòmica.

 Les víctimes eren captades al país llatinoamericà per l'exmarit d'una de les caps de la xarxa, que a més s'encarregava d'alliçonar i facilitar el viatge a Espanya d'aquestes dones. Per això, subministraven a les víctimes la documentació i els diners necessaris per simular un viatge turístic per així, no aixecar sospites. Un cop a Espanya, eren traslladades als pisos de cites de Blanes on havien de fer els serveis sexuals necessaris per saldar el deute contret amb l'organització. Aquests serveis eren publicats en diferents webs de contactes sexuals on apareixien telèfons de contacte que eren atesos per les pròpies explotades.

"Mamis” i càmeres

Els pisos eren gestionats per dones, anomenades “mamis”, que s'encarregaven del bon funcionament a través de la recepció de clients i la comptabilitat i control dels serveis sexuals realitzats per les víctimes. A més, els caps controlaven des dels seus dispositius mòbils les càmeres de vigilància instal·lades als pisos, fet que els possibilitava tenir un seguiment constant del nombre de serveis realitzats per cadascuna de les dones i un control absolut sobre la seva llibertat, indica la policia.

Un policia amb una bossa de cocaïna en un dels dos pisos de Blanes

Un policia amb una bossa de cocaïna en un dels dos pisos de Blanes / Captura de vídeo/Policia Nacional

Cocaïna i blanqueig

Les indagacions realitzades pels agents han permès constatar que l'entramat criminal no només es lucrava de l'exercici de la prostitució de les víctimes, sinó que també obtenien importants beneficis subministrant cocaïna als clients que ho demanaven. Per blanquejar aquests guanys il·lícits l'organització utilitzava un bar i una botiga d'alimentació, tots dos negocis lícits regentats a Blanes per un dels caps.

En els cinc registres realitzats a l'operatiu policial s'han intervingut 3.000 euros en metàl·lic, 21 dosis de cocaïna i estris per a la seva preparació, tres rellotges de luxe, diversos dispositius informàtics i abundant documentació rellevant per a la investigació.

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra el Tracta d'Éssers Humans amb fins d'explotació sexual. La Policia Nacional recorda que compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, i no queda reflectida la trucada a la factura telefònica.