Condemnat per deixar inconscient un home d'un cop de puny a Lloret el 2018

L'acusat ha acceptat els fets i no complirà els 2 anys a la presó imposats, però haurà de pagar més de 36.000 euros a la víctima

La víctima va ser agredida perquè li devia diners del lloguer al processat

L'acusat, d'esquenes, durant la vista de conformitat a l'Audiència de Girona.

L'acusat, d'esquenes, durant la vista de conformitat a l'Audiència de Girona. / Ariadna Sala

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un home que va deixar inconscient un altre d'un cop de puny a Lloret de Mar l'any 2018. Tal com ell mateix ha reconegut davant el tribunal de la secció tercera, cap a dos quarts de sis del matí del 16 de setembre va trobar-se la víctima molt a prop de la plaça d'Espanya, i van posar-se a discutir perquè li havia llogat una propietat a la víctima i li devia diners de lloguer.

Durant la discussió, hi havia una tercera persona que feia de mediador, i a qui la víctima es va dirigir en el moment que el processat va atacar-lo per darrere amb un cop de puny que el va deixar estès a terra inconscient.

L'agressió va provocar-li una hemorràgia cerebral a la víctima, que va haver d'estar tres dies ingressat a l'hospital. Li han quedat diverses seqüeles, entre les quals la pèrdua de l'olfacte.

Les parts (defensa, fiscal i acusació particular) han pactat abans de començar el judici. El fiscal li demanava inicialment 8 anys de presó (l'altra acusació 3 anys), però ha accedit a rebaixar ostensiblement la pena a canvi que l'acusat pagui 36.872 euros a la víctima pels perjudicis morals i les lesions que li va provocar. Si paga aquests diners i no comet cap altre delicte, no haurà de complir pena a la presó i se li cancel·larà.

La sentència és ferma.