Enxampen una conductora molt beguda a Maçanet i que duia la filla de dos anys dreta al seient del darrere del cotxe

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit detenen la mare que gairebé quadruplica la taxa màxima permesa

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han detingut una conductora que anava molt beguda per l'autopista i que a més, duia la seva filla de només dos anys dreta al seient del darrere i sense cadireta.

L'arrestada té 25 anys i no comptava amb antecedents policials fins ara. Va quedar acusada de ser la presumpta autora d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol i denunciada per portar la menor sense cap mena de sistema de retenció infantil.

Els fets es remunten a aquest dilluns 4 de març a les sis de la tarda quan els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) van detectar la conductora sortint d'una àrea de servei de l'autopista a l'autopista AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva, quilòmetre 84,5 en sentit Barcelona.

Els agents van veure que la criatura que viatjava dreta al seient del darrere dreta, no duia cadireta, tot i la seva edat i a banda, van comprovar que la conductora presentava signes evidents d'anar sota alguna substància. Li van practicar la prova d'alcoholèmia i la conductora va donar un positiu penal, és a dir de més de 0,60 mg/litre.

En la primera prova va donar 1,02 mg/l d'aire espirat i en la segona que és la vàlida, 0,96 mg /l. Això representa que gairebé quadruplicava la taxa màxima permesa que es troba en els 0,25 mg/litre d'aire d'expirat.

Davant dels fets va quedar detinguda pels fets i pel que fa a la menor, els Mossos d'Esquadra la van lliurar al seu pare.

Posteriorment, la detenció va quedar sense efecte i l'acusada està a l’espera de comparèixer davant el jutge quan se la requereixi.