Es fa una vasectomia, deixa embarassada la seva dona i el metge haurà de mantenir el nadó per fer-la malament

S'haurà de fer càrrec de gairebé 60.000 euros per no haver intervingut bé l'home

El metge haurà de pagar per mantenir el menor

El metge haurà de pagar per mantenir el menor / DdG

Luis Alloza

Els metges tenen una gran responsabilitat, i per això tenen certa protecció i els seus estudis són tan complets i importants. Ara bé, de vegades pot sortir alguna cosa malament i els metges han de respondre davant d'això.

Aquesta història sembla ficció, però no, no ho és. Una parella decideix que ja val tenir fills perquè econòmicament no els donava per a més i pren la decisió que l'home es faci una vasectomia. Per tant, ja es poden tindre relacions sexuals sense risc d'embaràs. Això és el que es pensaven, però no va ser així.

Per a sorpresa de la parella, ella es va quedar embarassada i van prendre la decisió de denunciar tant el metge que va realitzar la intervenció com la mateixa clínica. Va passar a Medellín, Colòmbia.

Judici guanyat

Després del judici, la clínica i el metge que van realitzar la intervenció han estat sentenciats a fer-se càrrec de la manutenció de la criatura, una nena, fins al moment en què faci 18 anys.

Segons es recull a la interlocutòria, el metge va fer malament l'operació i a més li va ocultar al pacient aquest fet, de manera que en tenir relacions sense protecció va deixar embarassada la seva dona. Només amb una recomanació de seguir usant protecció podria haver canviat el signe de la sentència, però no va ser així.

"En quedar provat que els pares no volien procrear més fills, es va concloure que hi va haver una afectació als seus projectes de vida que va repercutir en el camp immaterial. Especialment considerant la precària situació econòmica del pare, que actualment no pot treballar a causa dels seus problemes de salut", diu la sentència.

Quant hauran de pagar?

En total, al canvi de pesos colombians a euros, uns 55.000 euros. Hi ha una part que correspon a les costes de la mateixa demanda i el judici (al voltant de 12.000 euros), una altra part de danys morals (gairebé 19.000) i uns 23.000 euros de la mateixa manutenció.