Les propietats de l'oxigen actiu per a la llar

Netejar i desinfectar sense perjudicar el medi ambient és possible amb aquest compost

T'expliquem com posar-lo a la rentadora

L'oxigen actiu és ideal per a la neteja de la teva roba

L'oxigen actiu és ideal per a la neteja de la teva roba / freepik

Jorge López

A tots ens agrada tenir la casa en perfectes condicions. La seva neteja i desinfecció és molt important per tal de mantenir la nostra salut ben cuidada. Però per fer-ho, necessites molta paciència i unes quantes hores si ho vols fer correctament. A més, pensem que, per fer-ho encara millor, tenir una gran diversitat de productes de neteja, farà que, totes les superfícies quedin ben desinfectades i potser no és així. Avui et portem un component amb el qual tindràs la desinfecció de la teva llar en un tres i no res; roba inclosa.

Hi ha un producte que ens farà el procés de neteja i desinfecció més còmode perquè el podem utilitzar per a moltíssimes coses, és molt respectuós amb el medi ambient i no conté lleixiu. Es tracta de l'oxigen actiu (percarbonat de sodi).

És el desinfectant natural més eficaç i el que genera menys residus tòxics. Al medi natural, s'encarrega d'actuar com a capa protectora davant dels raigs ultraviolats del sol. És el que generalment coneixem com l'ozó.

Percarbonat de sodi per la neteja de la llar i la roba

Percarbonat de sodi per la neteja de la llar i la roba / @ Racool_studio

No té lleixiu

L'oxigen actiu es presenta com una alternativa més natural i menys contaminant que altres productes com el lleixiu o el clor. No és tan corrosiu i es pot utilitzar per rentar tota mena de teixits sense por de deteriorar-los o decolorar-los.

És un producte que es pot barrejar amb altres, és a dir, permet combinar-lo amb altres productes sense risc a generar reaccions químiques. Encara que, et recomanem assegurar-te que ho pots fer, llegint bé tots dos prospectes.

A la roba

El percarbonat de sodi es pot combinar -perfectament i sense més problemes- amb el detergent comú. Si aquest no ve inclòs en el producte que utilitzes o que has adquirit, afegeix l'equivalent d'una cullerada sopera a l'aigua (aproximadament 25 grams), al primer moment del cicle de rentatge.

Es recomana fer servir l'aigua a 35° C, encara que això dependrà de les característiques de la fibra i del color de les peces. Recorda revisar bé les recomanacions al respecte a les etiquetes, sobretot si has de rentar roba delicada.

A la llar

L'oxigen actiu és una alternativa per a la neteja de diverses superfícies i objectes. Es pot aplicar diluït a la cuina i, fins i tot, a les olles. A més, es pot utilitzar en les peces d'aixetes i rajoles de bany, vidres i pisos, en general.