Els 3 imprescindibles de l'OCU per netejar la llar: compte amb els productes multiús

Els netejadors multiús són molt eficaços, però no serveixen per a totes les superfícies

Coneix l'estudi de l'OCU i segueix les seves recomanacions

Netejadors multiús

Netejadors multiús / freepik

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Des de fa uns anys, els netejadors multiús s'han posat de moda, evitant comprar productes de més. Si amb un producte ja en fem prou, per què comprar-ne d'específics? L'OCU ens desvela si fer això és bo o val més comprar-ne d'específics. L'efectivitat pot variar si utilitzem un multiús o un producte específic? 

Els productes multiús: avantatges

Amb els netejadors multiús podem netejar diverses superfícies, passant per vidre, plàstic, fusta... Així doncs, estalviem en la despesa de la llar, mentre deixem la nostra casa higienitzada.

Si utilitzem un únic netejador, en compte de diversos, també contaminem molt menys.

Les recomanacions de l'OCU sobre els netejadors multiús

Tot i els diversos avantatges que mostren envers l'estalvi, la no contaminació del medi ambient i l'eficiència, la resposta de l'OCU és molt clara:

"Els netejadors de la llar i multiús no s'assemblen ni en el format ni en els resultats"

Els netejadors multiús solen estar envasats amb un polvoritzador amb pistola. En canvi, els neteja-llar solen anar en una ampolla amb tap de rosca.

Per tal de donar una resposta clara, l'OCU ha fet un estudi on ha comparat diversos netejadors multiús i el resultat ha estat que, segons l'ús que els donis, en determinats casos és recomanable utilitzar netejadors específics. A més, en aquest estudi, també s'ha comprovat si deixen traces i marques, l'impacte mediambiental que tenen i la informació de seguretat, entre altres.

"És molt difícil llegir l'etiquetatge de seguretat, perquè hi ha massa lletra en un espai reduït, i la mida d'aquesta és molt petita", OCU

Productes multiús

Productes multiús / @ wirestock

3 netejadors imprescindibles, segons l'OCU

Després de l'estudi, l'OCU ens recomana fer ús de tres netejadors per a la nostra llar. Tot i que, en trobem multitud, si parlem de detergents, 'lleva-greixos', 'frega-terres'... Les recomanacions de l'Organització de Consumidors i Usuaris és que fem servir el multiús, però que, també fem servir alguns netejadors específics per superfícies delicades.

  1. El multiús: és versàtil i serveix com a 'lleva-greixos', essent recomanat per a diverses superfícies. No es recomana per treure la calç ni per a superfícies delicades. Vidres i miralls tampoc entren dins les recomanacions, si no és que, el producte ho especifica. És ideal per netejar el terra, i treure el greix dels electrodomèstics, mobles i objectes de plàstic.
  2. El neteja-banys: ideal per netejar el nostre bany, ja que la seva fórmula és àcida i elimina la calç. Si utilitzéssim un multiús, en tenir un pH bàsic, no dissoldria bé els precipitats que deixa el sabó.
  3. El neteja-vidres: sol ser a base d'alcohol, el qual s'evapora, evitant traces als vidres. Només alguns multiús que tinguin una fórmula semblant serviran.