Mor l'exalcalde de Roses Jaume Noguer

El socialista va guanyar les eleccions en quatre ocasions, tot i que no sempre va tenir prou suports per governar.

Jaume Noguer, en una imatge d'arxiu.

Jaume Noguer, en una imatge d'arxiu. / Empordà Televisió

Redacció

Jaume Noguer i Vicens, alcalde de Roses entre 1979 i 1987, i també durant uns dies de 1991, va morir ahir dimecres. La cerimònia en memòria del polític socialista se celebrarà divendres a les quatre a l'església de Santa Maria a Roses.

Acabat el franquisme, Noguer al capdevant de la candidatura del PSC, va guanyar les eleccions municipals de Roses l'any 1979. Quatre anys més tard, els rosincs li van tornar a fer confiança, donant-li la majoria absoluta. 

Magda Casamitajana, també del PSC i alcaldessa del 2007 al 2011, destaca a Twitter que Noguer va ser «dels primers alcaldes de la democràcia» i representava «el socialisme pur d’ajudar les persones que més ho necessiten i de no deixar ningú enrere».

En aquella segona legislatura va intentar que la Badia de Roses fos subseu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 per acollir les proves de vela, una petició que va acabar essent desestimada per l'Oficina Olímpica de Barcelona.

L'any 1987 tornaria a guanyar les eleccions, però amb només sis regidors dels tretze, el que va motivar una pacte de la resta de forces que va portar Joan Bataller (CiU) a l'alcaldia. Va ser un govern molt inestable al que Noguer va intentar posar fi. Abans d'acabar el mandat, en una decisió sorprenent, els socialistes van promoure una moció de censura (coneguda com "la dels mexicans") que va fer alcalde l'únic regidor del PP, Pere Sanés. 

En les eleccions de 1991, Noguer tornaria a portar el PSC a ser la llista més votada, però només va ser alcalde 15 dies. CiU i PP, a l'oposició, van negociar una moció de censura que l'apartaria de l'alcaldia.

Casamitjana afegeix que «era molt bona persona» i espera que Roses el recordi amb «admiració» i «respecte», per tota la seva implicació en el municipi i tenint present que no van ser uns mandats fàcils.