Detenen un veí de Calonge per amenaces a l’alcalde Jordi Soler i com a presumpte autor de sis incendis

L’home va començar a principis d’octubre una campanya, sense proves, contra l’equip de govern

ddg. calonge

La Policia Local de Calonge va detenir dijous passat, dia 21 d’octubre, un veí del municipi a casa seva. Se l’acusa d’amenaça contra càrrecs públics, d’assetjament, de sabotatge a alguns edificis municipals i d’autoria de sis incendis al municipi provocats les darreres setmanes, entre d’altres.

Els fets van començar a principis d’octubre, quan el veí de Calonge va començar a publicar comentaris a les xarxes socials acusant de corruptes, sense aportar cap mena de prova, a l’alcalde Jordi Soler (Junts) i els regidors Norbert Botella (Republicans) i Arturo Prades (PSC). Fonts de l’ajuntament asseguren que també s’ha acusat a tècnics municipals.

El veí ha realitzat també diverses accions de protesta al carrer, entre les quals admet haver encartellat edificis públics amb la imatge de l’alcalde i la paraula «dimissió». Explica que ho ha fet perquè no pot permetre que Soler es jubili -està previst que ho faci el 2022- ostentant el càrrec d’alcalde.

Al veí se l’acusa també d’haver provocat sabotatges menors a diversos edificis municipals, com posar silicona a panys o a tancaments per obstruir les entrades. I se’l considera presumpte autor de sis incendis provocats al municipi les darreres setmanes, amb els que nega tenir-hi res a veure.

L’home va ser arrestat dijous passat, als volts de les tres del migdia, i retingut a dependències policials fins a les nou de la nit, quan el van alliberar. Ara està pendent del judici que se celebrarà el pròxim 1 de desembre i dictarà sentència sobre els fets.