Begur destinarà 6,9 milions als equipaments de la Font de Baix

Els treballs, que permetran construir un nou consultori mèdic i les dependències de la Policia Local, començaran aquest octubre

Recreació virtual del projecte bàsic de la zona d'equipaments de la Font de Baix de Begur

Recreació virtual del projecte bàsic de la zona d'equipaments de la Font de Baix de Begur / AJUNTAMENT DE BEGUR

Ariadna Reche

Ariadna Reche

L’Ajuntament de Begur ha aprovat el projecte bàsic del sector d’equipaments de la Font de Baix, amb un pressupost d’execució de gairebé 6,9 milions d’euros. A la zona està previst construir-hi un consultori mèdic, l’àrea d’atenció al públic de la Regidoria de Serveis Socials, les dependències de la Policia Local i de Protecció Civil, un dipòsit municipal de vehicles, espais públics exteriors i un aparcament públic de rotació i per a residents al municipi.  «És un projecte que s’arrossega des de fa molts anys», va explicar l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, que va detallar que el consultori «ha quedat petit» i les dependències de la policia, «obsoletes». L’alcaldessa va detallar també que s’ha escollit emplaçar els nous equipaments a la zona de la Font de Baix perquè «està a prop del poble i és de fàcil accés».

De moment, es destinaran 732.743,76 euros a licitar una primera fase d’obres. Aquest import s’ha pogut obtenir gràcies a la modificació de crèdits del pressupost municipal del 2022 per valor d’1,3 milions -gràcies a la incorporació del romanent de tresoreria- aprovada durant la sessió de Ple extraordinària celebrada dimarts. Està previst que les obres comencin aquest pròxim mes d’octubre i que tinguin continuïtat durant el 2023 i s’enllesteixin al llarg del 2024. El primer que es construirà serà l’aparcament que comptarà d’un total de 110 places amb una part soterrada, que està previst vendre a particulars, i una part a l’aire lliure per destinar a aparcament públic.

La redacció d’aquest projecte que ara s’ha aprovat va anar a càrrec de l’UTE, formada per l’entitat Territori 24 Arquitectura i Urbanisme SLP i la professional Maria Benedito Ribelles, guanyadors del procediment públic de contractació convocat per l’Ajuntament. El projecte bàsic se sotmetrà ara a un procés d’informació pública durant els pròxims 30 dies hàbils, i també se sol·licitarà un informe al Departament de Salut de la Generalitat per poder aprovar-lo definitivament i licitar-lo.

1,3 milions de romanent al pressupost municipal

El Ple de l’Ajuntament de Begur, reunit en sessió ordinària el dimarts 26 d’abril, va aprovar una modificació de crèdits del pressupost municipal del 2022 per valor d’1.309.743,76 euros. Amb aquesta modificació -que es finançarà íntegrament a través del romanent de tresoreria- el consistori podrà desplegar diferents actuacions de millora dels serveis i equipaments del municipi i impulsar nous recursos. L’Ajuntament invertirà, a part dels 732.743,76 del pla d’equipaments de la Font de Baix, 190.000 euros a habilitar a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles un Centre d’interpretació d’indians; 50.000 euros, per a la construcció a Begur d’un Pump Track i un total de 337.000 euros per executar tasques d’arranjament, manteniment i millora. En concret, aquesta darrera partida servirà per arranjar la baixada al port de Fornells, el projecte d’urbanització del carrer Atzavara o l’execució de la segona fase de millores en l’enllumenat públic, entre d’altres.