Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d'Aro han detingut per robar a interior de vehicles amb inhibidors. Amb l'ús de l'aparell evitaven que els propietaris tanquessin correctament els cotxes.

Les detencions es van fer el dimecres 24 de maig i els arrestats són dos homes, de 42 i 48 anys a qui acusen de ser presumptes autors de cinc robatoris a interior de vehicle. A més, a un dels detinguts també l'acusen d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense disposar del carnet i d’un delicte d'estafa bancària. Aquest se l'acusa de no tenir carnet i a més, d'usar una targeta robada per fer compres.

Les detencions són resultat d’un operatiu de la Unitat d'Investigació de l'ABP Sarrià-Sant Gervasi que tenia coneixement de l'existència d'un grup especialitzat en robatoris a interior de vehicles estacionats en centres comercials i supermercats.

De Mataró a Platja d'Aro

El passat dimecres 24 de maig els investigadors van detectar els dos sospitosos mentre circulaven per a Mataró. Durant un discret seguiment van comprovar que, inicialment, van accedir a diferents estacionaments de centres comercials i, tot seguit, van marxar fins a Platja d'Aro.

Un cop en aquest municipi van estacionar el vehicle en l'aparcament d'un centre comercial. Seguidament, van cometre quatre robatoris a interior de vehicles utilitzant un inhibidor per a evitar que el propietari tanqués correctament el cotxe.

Cada lladre tenia unes funcions molt concretes. Quan detectaven un turisme del seu interès que entrava al recinte, un d'ells, amb un inhibidor de freqüències aconseguia que no el tanquessin correctament, mentre l'altre seguia al propietari per tal de garantir que no els descobrís.

Paral·lelament, en aquest estacionament també hi havia patrulles de la Policia Local que van detectar els moviments sospitosos dels lladres. Finalment, agents dels dos cossos policials van detenir-los in fraganti.

En el moment de la seva detenció, segons informa la policia, van intervenir l'inhibidor de freqüències, dos rellotges de luxe, un ordinador portàtil i ulleres, entre altres objectes que acabaven de sostreure. Tots els objectes recuperats es van retornar als seus legítims propietaris.

Als detinguts també se'ls relaciona amb un cinquè robatori a interior de vehicle comès a Cabrera de Mar el mateix dia i amb el mateix modus operandi.

Sense carnet i compres amb targeta robada

A més, a un d'ells també se l'acusa d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense disposar de carnet i d'un delicte d'estafa, ja que amb una targeta de crèdit que va sostreure de l'interior d'un vehicle va pagar diferents compres fraudulentes.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.